Srbija nakon izbora: Žestok sukob desnice

Stranke desnice u Srbiji žestoko su "zaratile" posle parlamentarnih izbora! Dok lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da Dveri i DSS nisu prešli cenzus i da uz pomoć Amerikanaca pokušavaju na silu da se uguraju u Skupštinu, iz ove koalicije najavljuju masovne proteste na ulicama širom Srbije...

Srbija 27.04.2016 | 14:25
Srbija nakon izbora: Žestok sukob desnice

- Republička izborna komisija pod pritiskom Ambasade SAD pokušava da prekroji izborne rezultate prikaže da su koalicije Dveri-DSS, kao i SDS-LDP-LSV prešle cenzus, a nisu - tvrdi Šešelj.
Upitan zašto bi američka ambasada vršila pritisak u korist građanske desnice, Šešelj je rekao da pomenute stranke "nisu nikakva desnica".

- To je koalicija koja glumi da je anti-EU, anti-NATO orijentacije, da je proruska, ali su se na prvi poziv svrstali u blok proevropskih stranaka - rekao je Šešelj i naveo da Amerikanci žele lažne patriotske stranke i "novi DOS", da bi oduzimali glasove pravim patriotama.

Lideri koalicije Dveri-DSS Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović, na drugoj strani, poručuju da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje i da će, ukoliko bude potrebno, organizovati proteste.

Rašković Ivić ističe da je u toku delegitimisanje lste Dveri-DSS, navodeći da se u medijima već pojavljuju napisi da navodno SAD i EU žele da uguraju DSS u parlament.

- Nesporno smo prešli cenzus i plasirali se u Skupštini - rekla je Rašković Ivić.
Lider Dveri Boško Obradović rekao je da su neprebrojani glasovi dva odsto biračkog tela "prostor za
manipulaciju i izmenu volje birača."

Za razliku od desničara, lider SNS Aleksandar Vučić ističe da su građani Srbije na izborima izabrali budućnost i da ih ne interesuje sitno pilićarenje pojedinih političara:

- Što se mene tiče, najvažnija je volja naroda. Narod je doneo odluku odgovorno razmisljajući o buducnosti Srbije, a ne sitnom pilićarenju kao pojedini političari - rekao je Vučić i dodao:

- Ono što je izborna volja naroda, to je vrhovna volja, a ne da li se to nekome sviđa ili ne!

(Informer)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kiki

27.04.2016 13:01

Sad ce Seselj da nastavi koristiti kameru,zamjenit ce onu iz Haga sa ovom parlamentarnom.Bice interesantno,ima i sparing partnera u liku Zukorlica,evidentno su oba elokventni.

ODGOVORITE
Name

re

28.04.2016 07:32

Ti porediš vjerskog vođu islamistu sa pravim Srbinom, Vojvodom, Četnikom? Bolesnik islamski nema šta.

Name

ДРАГАН

27.04.2016 21:15

ДРАГО МИ ЈЕ ШТО ЈЕ ВОЈА УШАО У ПАРЛАМЕНТ. ОН ЈЕ ЗАИСТА РАСТУРИО ХАШКИ ТРИБУНАЛ. БИЋЕ МНОГО ЗАБАВНО ПРАТИТИ ЊЕГОВЕ АКТИВНОСТИ У СКУПШТИНИ.

ODGOVORITE