Дјечак зна све главне градове свијета

Нино Авдић, дјечак из Мостара који још нема пуних пет година, мали је генијалац овог херцеговачког драгуља, а зна скоро све главне градове држава на свијету.

Босна и Херцеговина 27.04.2016 | 15:10
Дјечак зна све главне градове свијета

Тачније зна 110 главних градова, које врло брзо изговара на питање свог оца и пријатеља. На видеу којег објављујемо знање овог дјечака провјерава тетак.

Родитељи малог генијалца који изгледа као и сви његови вршњаци, али пуно више зна, Шејла и Семир, кажу за Патрију да је Нино врло рано проговорио, а са само годину дана знао је све боје...

"Нино је једно радознално дијете па тако смо дошли и до тих главних градова. Моја сестра има велики удио у свему томе јер проводи доста времена са њом, а у свему им је помогла и данашња напредна технологија. Прво је почело са сликама држава, онда је научио слова и читати, па је кренуо са називима држава и на крају научио је главне градове. Сваки дан би се играо са неким од нас и питањима који је главни град", истиче поносна мама Шејла.

Но, да је Нино један весели петогодишњак доказ је и његов интерес за фудбал, којег тренира од четврте године у Школи футсала Залик Мостар. Његови тренери Мухамед Кајан и Елвир Табаковиц истичу да је Нино одгојено, послушно и јако марљиво дијете.

Занимање за фудбал показао је још од треће године живота, а на његовом знању о најважнијој споредној ствари на свијету позавидјели би му и одрасли.

"Воли да прча о фудбалу, играчима, клубовима. Много чита о животињама - диносаурусима, змијама, китовима, инсектима, али наравно државе и градови су број један. Ми на Нину не гледамо као на неко чудо, то је једноставно његова радозналост и жеља да зна нешто ново", истиче Шејла Авдић.

(Патриа)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сандра

27.04.2016 13:30

Браво дјечаче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селвина

22.06.2020 14:36

Ово је аз њега била иг ра,љуби тетка

Name

Директ

27.04.2016 14:44

И ја сам знао све главне градове и заставе свијета са 10 година тако да таквих генија пуна БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

27.04.2016 20:08

Геније,фали ти ,је.

Name

Нека је

27.04.2016 16:59

Дечак је много сладак и паметан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

28.04.2016 10:04

Најзад нешто лијепо за прочитати и чути. Дјечак је право освјежење. Заиста мали генијалац а уз то пресладак Жив и здрав био.

ОДГОВОРИТЕ