Ослобођен Србин који је био отет у Либији

Српски држављанин Мирослав Томић (36) који је отет пре три дана у Либији, као радник на нафтним пољима удаљеним 1.200 километара од Триполија је ослобођен, потврђено је у компанији "Феростал".

Србија 27.04.2016 | 08:20
Ослобођен Србин који је био отет у Либији

Према сазнањима које је "Блиц" добио из либијског огранка компаније Феростал, Томић је ослобођен. Ово је потврдио и генерални секретар министарства спољних послова Вељко Одаловић, који је навео да незваничне информације, које добија из више извора, говоре да је Томић ослобођен, али да нема информација о мотивима те отмице у Либији.

- Оно што је важно истаћи је да информације које наш амбасадор у Либији добија из свих извора, како обично каже - 'из пријатељских извора' и званичници који то ипак не могу да потврде званично, из немачке компаније, све говори да је Мирослав ослободјен - рекао је Одаловић за Б92.

- Очекује се да преко ноћи, односно сутра пре подне, све буде разјашњено и верујемо, желимо да верујемо да је Мирослав ослободјен и да су те индиције, засноване на више извора са сличним информацијама, тачне - рекао је Одаловић.

Представник немачке фирме Фероштал, Мартин Вихерс, у којој је Томић запослен, рекао је раније Тањугу да је држављанин Србије Мирослав Томић, који је отет у недељу у Либији, тренутно на слободи и на сигурном месту.

- Обавештени смо о инциденту с господином Мирославом Томићем и срећни смо што можемо да вас обавестимо да је он слободан и на сигурном месту - рекао је Вихерс и замолио за разумевање што та фирма није у позицији да даје даље информације о инциденту, уједно упућујући на Амбасаду Србије у Триполију.

Томић у Либији, који ради на нафтним пољима удаљеним од главног града Триполија 1.200 километара, отет је код нафтне бушотине "Месина оилфилд", која је у власништву компаније "Арабиан голд олив компани".

Иначе, бушотина се не налази у зони сукоба, због чега се претпостављало да су отмицу извршиле локалне криминалне групе, највероватније како би тражили откуп.

Потрага за њим била је започета одмах по пријави нестанка.

(Блиц/Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар