Oslobođen Srbin koji je bio otet u Libiji

Srpski državljanin Miroslav Tomić (36) koji je otet pre tri dana u Libiji, kao radnik na naftnim poljima udaljenim 1.200 kilometara od Tripolija je oslobođen, potvrđeno je u kompaniji "Ferostal".

Srbija 27.04.2016 | 08:20
Oslobođen Srbin koji je bio otet u Libiji

Prema saznanjima koje je "Blic" dobio iz libijskog ogranka kompanije Ferostal, Tomić je oslobođen. Ovo je potvrdio i generalni sekretar ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, koji je naveo da nezvanične informacije, koje dobija iz više izvora, govore da je Tomić oslobođen, ali da nema informacija o motivima te otmice u Libiji.

- Ono što je važno istaći je da informacije koje naš ambasador u Libiji dobija iz svih izvora, kako obično kaže - 'iz prijateljskih izvora' i zvaničnici koji to ipak ne mogu da potvrde zvanično, iz nemačke kompanije, sve govori da je Miroslav oslobodjen - rekao je Odalović za B92.

- Očekuje se da preko noći, odnosno sutra pre podne, sve bude razjašnjeno i verujemo, želimo da verujemo da je Miroslav oslobodjen i da su te indicije, zasnovane na više izvora sa sličnim informacijama, tačne - rekao je Odalović.

Predstavnik nemačke firme Feroštal, Martin Vihers, u kojoj je Tomić zaposlen, rekao je ranije Tanjugu da je državljanin Srbije Miroslav Tomić, koji je otet u nedelju u Libiji, trenutno na slobodi i na sigurnom mestu.

- Obavešteni smo o incidentu s gospodinom Miroslavom Tomićem i srećni smo što možemo da vas obavestimo da je on slobodan i na sigurnom mestu - rekao je Vihers i zamolio za razumevanje što ta firma nije u poziciji da daje dalje informacije o incidentu, ujedno upućujući na Ambasadu Srbije u Tripoliju.

Tomić u Libiji, koji radi na naftnim poljima udaljenim od glavnog grada Tripolija 1.200 kilometara, otet je kod naftne bušotine "Mesina oilfild", koja je u vlasništvu kompanije "Arabian gold oliv kompani".

Inače, bušotina se ne nalazi u zoni sukoba, zbog čega se pretpostavljalo da su otmicu izvršile lokalne kriminalne grupe, najverovatnije kako bi tražili otkup.

Potraga za njim bila je započeta odmah po prijavi nestanka.

(Blic/Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar