Србин херој на лету Варшава - Торонто

Неименовани путник претио је јуче посади пољског авиопревозника “Лот” услед чега је авион на лету од Варшаве до Торонта морао принудно да слети у Рејкјавик.

Свијет 27.04.2016 | 07:40
Србин херој на лету Варшава - Торонто

У летелици се налазио и Србин Александар Б. (41) који је обуздао агресивног путника којег је након слетања у исландску престоницу преузела локална полиција. Александар описује да је путник убрзо након полетања авиона прво почео да се свађа са осталим путницима.

- Неко време након полетања, један онижи путник арапског порекла почео је на лошем енглеском језику да се свађа са путницима. Убрзо је дошла посада авиона да га умири, али је путник тада постао још агресивнији - прича Александар Б., рођени Сарајлија који живи у Торонту, а који се у Канаду враћао из посете породици у Србији.

Александар додаје да је путник тада почео да прети посади авиона када је и он одлучио да приђе.

- Препирка је трајала неко време, а како је галама расла, устао сам са свог места и приближио му се. Тада је почео да виче како ће сви изгинути, понашао се као лудак. Путници су почели да паниче. Како сам био иза њега, зграбио сам га с леђа и нисам га пуштао док му стјуарти нису ставили пластичне лисице. Држали су га тако одвојеног док нисмо слетели у Рејкјавик. Нисам се плашио јер сам одмах видео да је безопасан - додаје Александар.

Пилот је због безбености путника одлучио да приземљи авион у Рејкјавик где је агресивног путника одвела локална полиција.

Александар каже да су сви путници преноћили у Рејкјавику одакле су данас другим авионом наставили лет ка Торонту.

И пољски медији известили су данас о инциденту на лету од Варшаве до Торонта.

Телевизија “ТВН Wарсзаwа” пренела је да је пилот авиокомапније “Лот” био принуђен да приземљи летелицу у Рејкјавик због “туче у авиону”.

- Путник се агресивно понашао, настала је гужва, а он није хтео да се примири. Због сигурности и удобности осталих путника, посада је одлучила да летелицу спусти у Рејкјавик - рекао је Адријан Кубицки, портпарол авиокомпаније “Лот” и додао да проблематични путник није пољски држављанин не откривајући његов идентитет.

И лист “Контакт 24” известио је да је авион принудно слетео због агресивног путника.

- Службе на аердорому биле су обавештене о инциденту тако да је путника одмах по слетању авиона преузела исландска полиција - рекао је Кубицки.

Ипак, то није једини инцидент који је задесио авион “дримлајнер” који се јуче из Варшаве упутио у Торонто. Како преносе пољски медији, након слетања у Рејкјавик, пилот је установио и да не функционише један од компјутерских система.

- Капетан је упутио информације о квару система, а проблем се није могао решити на лицу места - рекао је Кубицики.

Из Варшаве је полетео други “дримлајнер” и преузео 224 путника који су чекали да наставе пут до Торонта.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сноуден

27.04.2016 13:09

Зивио брате свака част....

ОДГОВОРИТЕ