Srbin heroj na letu Varšava - Toronto

Neimenovani putnik pretio je juče posadi poljskog avioprevoznika “Lot” usled čega je avion na letu od Varšave do Toronta morao prinudno da sleti u Rejkjavik.

Svijet 27.04.2016 | 07:40
Srbin heroj na letu Varšava - Toronto

U letelici se nalazio i Srbin Aleksandar B. (41) koji je obuzdao agresivnog putnika kojeg je nakon sletanja u islandsku prestonicu preuzela lokalna policija. Aleksandar opisuje da je putnik ubrzo nakon poletanja aviona prvo počeo da se svađa sa ostalim putnicima.

- Neko vreme nakon poletanja, jedan oniži putnik arapskog porekla počeo je na lošem engleskom jeziku da se svađa sa putnicima. Ubrzo je došla posada aviona da ga umiri, ali je putnik tada postao još agresivniji - priča Aleksandar B., rođeni Sarajlija koji živi u Torontu, a koji se u Kanadu vraćao iz posete porodici u Srbiji.

Aleksandar dodaje da je putnik tada počeo da preti posadi aviona kada je i on odlučio da priđe.

- Prepirka je trajala neko vreme, a kako je galama rasla, ustao sam sa svog mesta i približio mu se. Tada je počeo da viče kako će svi izginuti, ponašao se kao ludak. Putnici su počeli da paniče. Kako sam bio iza njega, zgrabio sam ga s leđa i nisam ga puštao dok mu stjuarti nisu stavili plastične lisice. Držali su ga tako odvojenog dok nismo sleteli u Rejkjavik. Nisam se plašio jer sam odmah video da je bezopasan - dodaje Aleksandar.

Pilot je zbog bezbenosti putnika odlučio da prizemlji avion u Rejkjavik gde je agresivnog putnika odvela lokalna policija.

Aleksandar kaže da su svi putnici prenoćili u Rejkjaviku odakle su danas drugim avionom nastavili let ka Torontu.

I poljski mediji izvestili su danas o incidentu na letu od Varšave do Toronta.

Televizija “TVN Warszawa” prenela je da je pilot aviokomapnije “Lot” bio prinuđen da prizemlji letelicu u Rejkjavik zbog “tuče u avionu”.

- Putnik se agresivno ponašao, nastala je gužva, a on nije hteo da se primiri. Zbog sigurnosti i udobnosti ostalih putnika, posada je odlučila da letelicu spusti u Rejkjavik - rekao je Adrijan Kubicki, portparol aviokompanije “Lot” i dodao da problematični putnik nije poljski državljanin ne otkrivajući njegov identitet.

I list “Kontakt 24” izvestio je da je avion prinudno sleteo zbog agresivnog putnika.

- Službe na aerdoromu bile su obaveštene o incidentu tako da je putnika odmah po sletanju aviona preuzela islandska policija - rekao je Kubicki.

Ipak, to nije jedini incident koji je zadesio avion “drimlajner” koji se juče iz Varšave uputio u Toronto. Kako prenose poljski mediji, nakon sletanja u Rejkjavik, pilot je ustanovio i da ne funkcioniše jedan od kompjuterskih sistema.

- Kapetan je uputio informacije o kvaru sistema, a problem se nije mogao rešiti na licu mesta - rekao je Kubiciki.

Iz Varšave je poleteo drugi “drimlajner” i preuzeo 224 putnika koji su čekali da nastave put do Toronta.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

snouden

27.04.2016 13:09

Zivio brate svaka čast....

ODGOVORITE