Теорија дана у Енглеској: Челси иде у Европу! Ако, ако, ако, ако...!

Превише тога би морало да се „намести“ Плавцима, али шанса постоји!

Фудбал 29.04.2016 | 12:00
Теорија дана у Енглеској: Челси иде у Европу! Ако, ако, ако, ако...!

Како је кренуло, можда ово и неће бити баш толико разочаравајућа сезона за Челси. Од екипе која је одавно остала без шанси за освоји пехар свакако се очекивало више, али и даље постоји могућност да се Плавци домогну пласмана у Лигу Европе и тако свом новом тренеру Антонију Контеу на најлепши начин пожеле добродошлицу на Стамфорд бриџ.

Само, не зависи све од изабраника привременог тренера Гуса Хидинка.

Да би уопште размишљао о пробоју на међународну сцену, Челси мора да добије све преостале утакмице у Премијер лиги. Остале су му четири. Кући са Тотенхемом у следећем и Лестером у последњем колу, а између њих гостовања Сандерленду и Ливерпулу. Свакако тежак задатак, не и немогућа мисија.

Осим првог услова тим из Лондона мора да гледа и шта раде његови конкуренти. Најпре Саутемптон, који је тренутно на осмом месту и има чак седам бодова више (54:47), али и утакмицу више од Плаваца. Чета Роналда Кумана до краја сезоне игра са Манчестер Ситијем и Кристал Паласом на свом, а Тотехнемом на гостујућем терену и само под условом изгуби бар две утакмице отвориће простор Челсију да се нада скоку на место изнад њега.

Но, то није све. На Стамфорд бриџу уједно морају да навијају против Манчестер Ситија у Лиги шампиона (Грађани у полуфиналу играју са Реалом), за Манчестер јунајтед у финалу ФА купа (ривал Кристал Палас) и надају се да ће Ливерпул освојити Лигу Европе (Црвени у полуфиналу за противника имају Виљареал). Под претпоставком да Сити не буде првак Старог континента, Црвени ђаволи освоје пехар на Вемблију, а првенству буду пети (тренутно су на том месту), Ливерпул слави у Базелу (где се игра финале Лиге Европе) Премијер лига би добила додатног представника у Лиги шампиона наредне сезоне.

Били би то, према садашњем распореду на табели: Лестер, Тотенхем, Манчестер Сити (директно), Арсенал (у квалификације) и Ливерпул (као освајач ЛЕ). Чак ни ту није крај, јер онда састав Јиргена Клопа мора да заврши шести или седми на табели (сад је седми) како би осмопласираном тиму обезбедио излазак у Лигу Европе у коју ће ићи и Вест Хем.

На тој позицији сад је Саутемптон, али ако су нас Енглези нечему научили ове сезоне то је да је - све могуће. Зар Лестер није најбољи пример?

Коментари / 0

Оставите коментар