Teorija dana u Engleskoj: Čelsi ide u Evropu! Ako, ako, ako, ako...!

Previše toga bi moralo da se „namesti“ Plavcima, ali šansa postoji!

Fudbal 29.04.2016 | 12:00
Teorija dana u Engleskoj: Čelsi ide u Evropu! Ako, ako, ako, ako...!

Kako je krenulo, možda ovo i neće biti baš toliko razočaravajuća sezona za Čelsi. Od ekipe koja je odavno ostala bez šansi za osvoji pehar svakako se očekivalo više, ali i dalje postoji mogućnost da se Plavci domognu plasmana u Ligu Evrope i tako svom novom treneru Antoniju Konteu na najlepši način požele dobrodošlicu na Stamford bridž.

Samo, ne zavisi sve od izabranika privremenog trenera Gusa Hidinka.

Da bi uopšte razmišljao o proboju na međunarodnu scenu, Čelsi mora da dobije sve preostale utakmice u Premijer ligi. Ostale su mu četiri. Kući sa Totenhemom u sledećem i Lesterom u poslednjem kolu, a između njih gostovanja Sanderlendu i Liverpulu. Svakako težak zadatak, ne i nemoguća misija.

Osim prvog uslova tim iz Londona mora da gleda i šta rade njegovi konkurenti. Najpre Sautempton, koji je trenutno na osmom mestu i ima čak sedam bodova više (54:47), ali i utakmicu više od Plavaca. Četa Ronalda Kumana do kraja sezone igra sa Mančester Sitijem i Kristal Palasom na svom, a Totehnemom na gostujućem terenu i samo pod uslovom izgubi bar dve utakmice otvoriće prostor Čelsiju da se nada skoku na mesto iznad njega.

No, to nije sve. Na Stamford bridžu ujedno moraju da navijaju protiv Mančester Sitija u Ligi šampiona (Građani u polufinalu igraju sa Realom), za Mančester junajted u finalu FA kupa (rival Kristal Palas) i nadaju se da će Liverpul osvojiti Ligu Evrope (Crveni u polufinalu za protivnika imaju Viljareal). Pod pretpostavkom da Siti ne bude prvak Starog kontinenta, Crveni đavoli osvoje pehar na Vembliju, a prvenstvu budu peti (trenutno su na tom mestu), Liverpul slavi u Bazelu (gde se igra finale Lige Evrope) Premijer liga bi dobila dodatnog predstavnika u Ligi šampiona naredne sezone.

Bili bi to, prema sadašnjem rasporedu na tabeli: Lester, Totenhem, Mančester Siti (direktno), Arsenal (u kvalifikacije) i Liverpul (kao osvajač LE). Čak ni tu nije kraj, jer onda sastav Jirgena Klopa mora da završi šesti ili sedmi na tabeli (sad je sedmi) kako bi osmoplasiranom timu obezbedio izlazak u Ligu Evrope u koju će ići i Vest Hem.

Na toj poziciji sad je Sautempton, ali ako su nas Englezi nečemu naučili ove sezone to je da je - sve moguće. Zar Lester nije najbolji primer?

Komentari / 0

Ostavite komentar