Видео - Барикело: Не сјећам се да сам носио Сенин ковчег!

Рубенс Барикело не сећа се да је 1994. носио ковчег на сахрани погинулог земљака Аертона Сене.

Остали спортови 29.04.2016 | 11:40
Видео - Барикело: Не сјећам се да сам носио Сенин ковчег!

Првог маја ће се навршити 22 године од погобије легендарног бразилског возача који је страдао је у несрећи на стази у Имоли.

Крвави викенд навјавио је удес у петак у којем је учествовао управо Барикело, тада 22-годишњи возач Џордана, а дан касније је погонио Аустријанац Роналд Раценбергер.

"Не сећам се несреће у Имоли. Покушао сам да се докажем, мислио сам да могу то да изведем, али болид није подржао оно што сам веровао да је могуће. Била је то велика несрећа", рекао је Барикело.

На Сениној сахрани у Сао Паулу присуствовало је око милион људи, а ковчег су између осталих носили Барикело (други с десне стране), Герхард Бергер и Емерсон Фитипалди.

"Вратио сам се у Сао Пауло. Аертон Сена је умро, али Бог је био добар према мени јер имао сам одређену амнезију. Следећих месец дана сам много тога заборавио. Не сећам се да сам носи Аертонов ковчег. Не сећам се. Видео сам слике, али не сећам се", додао је Бразилац.

Барикело је наставио да вози и скупио је рекордна 322 наступа у Формули 1, победио на 11 трка, а 2009. је био на корак од титуле у болиду Брон ГП-ја.

"Питао сам се после: "Шта сада? Хоће ли те бити страх кад уђеш у болид?" Али, одлучио сам да ћу сести у њега и први круг возити као манијак. Или ћу имати још једну тешку несрећу или ћу оборити властито најбоље време на стази. Хвала Богу, оборио сам свој рекорд", закључио је Барикело.

Коментари / 0

Оставите коментар