Video - Barikelo: Ne sjećam se da sam nosio Senin kovčeg!

Rubens Barikelo ne seća se da je 1994. nosio kovčeg na sahrani poginulog zemljaka Aertona Sene.

Ostali sportovi 29.04.2016 | 11:40
Video - Barikelo: Ne sjećam se da sam nosio Senin kovčeg!

Prvog maja će se navršiti 22 godine od pogobije legendarnog brazilskog vozača koji je stradao je u nesreći na stazi u Imoli.

Krvavi vikend navjavio je udes u petak u kojem je učestvovao upravo Barikelo, tada 22-godišnji vozač Džordana, a dan kasnije je pogonio Austrijanac Ronald Racenberger.

"Ne sećam se nesreće u Imoli. Pokušao sam da se dokažem, mislio sam da mogu to da izvedem, ali bolid nije podržao ono što sam verovao da je moguće. Bila je to velika nesreća", rekao je Barikelo.

Na Seninoj sahrani u Sao Paulu prisustvovalo je oko milion ljudi, a kovčeg su između ostalih nosili Barikelo (drugi s desne strane), Gerhard Berger i Emerson Fitipaldi.

"Vratio sam se u Sao Paulo. Aerton Sena je umro, ali Bog je bio dobar prema meni jer imao sam određenu amneziju. Sledećih mesec dana sam mnogo toga zaboravio. Ne sećam se da sam nosi Aertonov kovčeg. Ne sećam se. Video sam slike, ali ne sećam se", dodao je Brazilac.

Barikelo je nastavio da vozi i skupio je rekordna 322 nastupa u Formuli 1, pobedio na 11 trka, a 2009. je bio na korak od titule u bolidu Bron GP-ja.

"Pitao sam se posle: "Šta sada? Hoće li te biti strah kad uđeš u bolid?" Ali, odlučio sam da ću sesti u njega i prvi krug voziti kao manijak. Ili ću imati još jednu tešku nesreću ili ću oboriti vlastito najbolje vreme na stazi. Hvala Bogu, oborio sam svoj rekord", zaključio je Barikelo.

Komentari / 0

Ostavite komentar