18 особа у затвору због СМС превара

Виши суд у Београду осудио је 18 људи због злоупотреба у играма на срећу преко телефонских лицитација на казне затвора од седам месеци до четири и по године, саопштено је данас.

Србија 26.04.2016 | 19:14
18 особа у затвору због СМС превара

Од окривљених, као и од оних којима су омогућили стицање имовинске користи извршењем кривичног дела, одузети су возила, станови и новац, саопштио је тај суд.

Они су осудјени у Посебном одељењу за организовани криминал Вишег суда, у предмету познатом као "СМС преваре", и на новчане казне од 40.000 до 150.000 динара.

Осудјени су: Предраг Бећирић, Огњен Тодоровић, Маријана Мијановић, Милош Бандука, Марко Бандука, Милош Мирић, Дарко Драгосављевић, Бошко Ивошевић, Виктор Вицков, Владимир Сладић, Милош Дјуран, Ненад Вуковић, Бојан Тутуновић, Милета Јакишић, Марко Вукојевић, Роберт Балаж, Милица Мирић и Вилим Сладић.

Оптужницом, коју је почетком септембра 2010. подигло Тужилаштво за организовани криминал, они су се теретили да су 2009. и 2010. године, супротно правилима игара на срећу и употребом техничких уредјаја, укупно освојили 130 награда на телефонским лицитацијама.

Тиме су, како је наведено у оптужници, присвојили пет станова и 125 аутомобила разних марки чија вредност је била већа од 150 милиона динара.

Превару су извршили тако што су умрежили персоналне рачунаре у функционалну рачунарску мрежу и повезали са више од 200 мобилних телефона.

То су, како је наведено у оптужници, учинили уз помоћ уредјаја за повезивање комуникација измедју већег броја мобилних телефона и коришћењем одговарајућег софтвера.

Организатори игре на срећу преко телефонске лицитације су били Државна лутрија Србије, Радио-телевизија Србије, "Гранд ауто" и "Гранд лицитација".

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар