18 osoba u zatvoru zbog SMS prevara

Viši sud u Beogradu osudio je 18 ljudi zbog zloupotreba u igrama na sreću preko telefonskih licitacija na kazne zatvora od sedam meseci do četiri i po godine, saopšteno je danas.

Srbija 26.04.2016 | 19:14
18 osoba u zatvoru zbog SMS prevara

Od okrivljenih, kao i od onih kojima su omogućili sticanje imovinske koristi izvršenjem krivičnog dela, oduzeti su vozila, stanovi i novac, saopštio je taj sud.

Oni su osudjeni u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda, u predmetu poznatom kao "SMS prevare", i na novčane kazne od 40.000 do 150.000 dinara.

Osudjeni su: Predrag Bećirić, Ognjen Todorović, Marijana Mijanović, Miloš Banduka, Marko Banduka, Miloš Mirić, Darko Dragosavljević, Boško Ivošević, Viktor Vickov, Vladimir Sladić, Miloš Djuran, Nenad Vuković, Bojan Tutunović, Mileta Jakišić, Marko Vukojević, Robert Balaž, Milica Mirić i Vilim Sladić.

Optužnicom, koju je početkom septembra 2010. podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal, oni su se teretili da su 2009. i 2010. godine, suprotno pravilima igara na sreću i upotrebom tehničkih uredjaja, ukupno osvojili 130 nagrada na telefonskim licitacijama.

Time su, kako je navedeno u optužnici, prisvojili pet stanova i 125 automobila raznih marki čija vrednost je bila veća od 150 miliona dinara.

Prevaru su izvršili tako što su umrežili personalne računare u funkcionalnu računarsku mrežu i povezali sa više od 200 mobilnih telefona.

To su, kako je navedeno u optužnici, učinili uz pomoć uredjaja za povezivanje komunikacija izmedju većeg broja mobilnih telefona i korišćenjem odgovarajućeg softvera.

Organizatori igre na sreću preko telefonske licitacije su bili Državna lutrija Srbije, Radio-televizija Srbije, "Grand auto" i "Grand licitacija".

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar