Николић билбордом дочекан у Џакарти

Предсједник Србије Томислав Николић борави у званичној посјети Републици Индонезији, на позив предсједника те земље Џока Видода.

Србија 26.04.2016 | 18:55
Николић билбордом дочекан у Џакарти

На званичној Фејсбук страници предсједника Србије објављена је фотографија са аеродрома у Џакарти на коме је постављен билборд са сликама српског предсједника и његове супруге и предсједника Индонезије Џока Видода и његове жене.

Уз постављену фотографију пише: "Дочек предсједника Николића и госпође Николић у Џакарти".

Предсједника Србије Томислава Николића у Џакарти је дочекао министар саобраћаја Индонезије Игнасиус Дјонан са којим је разговарао о јачању билатералних односа посебно на економском плану.

Како је саопштено из Николићевог кабинета, "у разговору је констатовано да пријатељство двије земље има чврст темељ, још из периода Покрета несврстаних" а предсједник Србије је нагласио да "Србија чврсто стоји на путу евроинтеграција, али да интензивно обнавља и оснажује стара пријатељства широм свијета".

Николић је подвукао да Србија посебно цијени чињеницу да Индонезија подржава њену територијалну цјеловитост и суверенитет.

"Односи Србије и Индонезије су изванредни, али морамо још више да јачамо потенцијале за бољу економску сарадњу", додао је.

Говорећи о мигрантској кризи "која је погодила Европу, али и њене фундаменталне принципе" Николић је рекао да је "Европа на великом испиту" и да "није једноставно направити добар баланс измедју омогућавања слободе кретања и заштите земаља од тероризма и различитих облика насиља".

"Само заједничким снагама и кроз разумијевање може се решити тај проблем, који је и даље константна претња државама које се налазе на мигрантској рути", додао је.

Николић је изразио увјерење да ће сутрашњи сусрет са предсједником Индонезије Дјоком Видодом дати додатни импулс дубоком пријатељству два народа и да ће економске и све друге везе бити додатно интензивиране.

"Постоје бројне могућности за развијање економске сарадње, образовања, културе науке и многих других", нагласио је предсједник Србије.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

26.04.2016 19:28

Најбољи председник ког је Србија имала до сада,причајте ста хоћете.

ОДГОВОРИТЕ