Nikolić bilbordom dočekan u Džakarti

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić boravi u zvaničnoj posjeti Republici Indoneziji, na poziv predsjednika te zemlje Džoka Vidoda.

Srbija 26.04.2016 | 18:55
Nikolić bilbordom dočekan u Džakarti

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici predsjednika Srbije objavljena je fotografija sa aerodroma u Džakarti na kome je postavljen bilbord sa slikama srpskog predsjednika i njegove supruge i predsjednika Indonezije Džoka Vidoda i njegove žene.

Uz postavljenu fotografiju piše: "Doček predsjednika Nikolića i gospođe Nikolić u Džakarti".

Predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u Džakarti je dočekao ministar saobraćaja Indonezije Ignasius Djonan sa kojim je razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa posebno na ekonomskom planu.

Kako je saopšteno iz Nikolićevog kabineta, "u razgovoru je konstatovano da prijateljstvo dvije zemlje ima čvrst temelj, još iz perioda Pokreta nesvrstanih" a predsjednik Srbije je naglasio da "Srbija čvrsto stoji na putu evrointegracija, ali da intenzivno obnavlja i osnažuje stara prijateljstva širom svijeta".

Nikolić je podvukao da Srbija posebno cijeni činjenicu da Indonezija podržava njenu teritorijalnu cjelovitost i suverenitet.

"Odnosi Srbije i Indonezije su izvanredni, ali moramo još više da jačamo potencijale za bolju ekonomsku saradnju", dodao je.

Govoreći o migrantskoj krizi "koja je pogodila Evropu, ali i njene fundamentalne principe" Nikolić je rekao da je "Evropa na velikom ispitu" i da "nije jednostavno napraviti dobar balans izmedju omogućavanja slobode kretanja i zaštite zemalja od terorizma i različitih oblika nasilja".

"Samo zajedničkim snagama i kroz razumijevanje može se rešiti taj problem, koji je i dalje konstantna pretnja državama koje se nalaze na migrantskoj ruti", dodao je.

Nikolić je izrazio uvjerenje da će sutrašnji susret sa predsjednikom Indonezije Djokom Vidodom dati dodatni impuls dubokom prijateljstvu dva naroda i da će ekonomske i sve druge veze biti dodatno intenzivirane.

"Postoje brojne mogućnosti za razvijanje ekonomske saradnje, obrazovanja, kulture nauke i mnogih drugih", naglasio je predsjednik Srbije.

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ja

26.04.2016 19:28

Najbolji predsednik kog je Srbija imala do sada,pričajte sta hoćete.

ODGOVORITE