Загреб пун полиције, стигао Ердоган

Предсједник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган допутовао је у дводневну службену посјету Хрватској гдје ће с највишим хрватским званичницима разговарати о билатералним односима двије државе, посебно о јачању привредне сарадње.

Регион 26.04.2016 | 22:59
Загреб пун полиције, стигао Ердоган

На улицама Загреба распоређене су јаке безбједносне снаге, а још од синоћ је на снази посебна регулација саобраћаја у Загребу која ће важити све до сриједе увече.

Ердоган ће сутра учествовати и на обиљежавању 100. годишњице институционалног ислама у Хрватској.

Након што је слетио на загребачки аеродром турски предсједник се упутио према Мирогоју да положи вијенац испред Зида боли.

Након тога састао се с хрватском предсједницом Колиндом Грабар-Китаровић, са којом разговара о билатералним политичким и привредним односима, турским преговорима за чланство у Еврпску унију (ЕУ), стању у југоисточној Европи, посебно у БиХ, али и о предстојећем Самиту НАТО-а у Варшави у јулу.

На дневном реду састанка је и борба против тероризма, стање у Сирији и Ираку, енергетска безбједност и мигрантска криза.

 

Ердоган и Грабар-Китаровић ће у сриједу присуствовати и хрватско-турском привредном форуму који организује Хрватска привредна комора. Ердоган ће се током дводневне посјете састати и са предсједником Сабора Жељком Реинером и премијером Хрватске Тихомиром Орешковићем.

Предвиђено је и да сутра Ердоган присуствује свечаној академији која ће бити одржана у Хрватском народном позоришту (ХНК), а поводом 100. годишњице признања ислама традиционалном вјероисповјешћу у Хрватској. Турски предсједник ће посјету Хрватској завршити отварањем турског културног центра у центру Загреба.

АА/БН телевизија

Фото: Индеx.хр

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

26.04.2016 16:33

Имаце Хрвати времена да се кају због Ислама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБин

26.04.2016 16:51

Да ли СРБи да се кају због отворених Турских фабрика у СРБији? Питајте тамо!!!

Name

биби

26.04.2016 16:42

Да Бог да вјецно остао у Загребу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

26.04.2016 18:58

Казе Колинда: Хрватска је земља у којој су муслимани најбоље интегрисана мањина. Аха, све док прицају цити рвацки и док не тразе своја права. А кад се то догоди онда добију бомбу у куцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре биби

26.04.2016 21:04

Љепсе би се осјецао у Медуљину.....

ОДГОВОРИТЕ