СП: Легендарни О'Саливен први пут без четвртфинала од 2009.!

Британац Бери Хокинс победио је петоструког светског првака Ронија О'Саливена 13-12 и пласирао се у четвртфинале Светског првенства у снукеру.

Остали спортови 26.04.2016 | 11:40
СП: Легендарни О'Саливен први пут без четвртфинала од 2009.!

Први пут од 2009. године да О'Саливен није успео да прође у четвртфинале Светског првенства, где ће Хокинс играти против Марка Фуа, који је у другом колу победио Ентонија Мегила са 13-9.

О'Саливен је само једном водио у мечу, 3-2 и углавном је морао да "јури" заостатак од два фрејма. Хокинс је повео 12-9 и требао му је један фрејм за победу, али је О'Саливен заиграо храбрије и успео да изједначи.

Хокинс је у последњем фрејму водио са 56:1, О'Саливен је затим почео да "гради" брејк, али је направио фаул убацивши белу куглу, што је његов противник искористио и без проблема привео меч крају.

Први пут у каријери међу осам најбољих на Светском првенству пласирао се Кајрен Вилсон, победом над Марком Аленом 13-9. Вилсон ће у четвртфиналу играти против првог играча света Марка Селбија, који је избацио Сема Берда резултатом 13-11.

У четвртфинале у Шефилду се пласирао и Динг Ђунхуи који је победио Џада Трампа са 13-10. Динг ће у свом другом узастопном четвртфиналу у Шефилду играти против двоструког светског правака Марка Вилијамса, који је са 13-8 победио Мајкла Холта.

Четвороструки светски шампион Британац Џон Хигинс пласирао се у четвртфинале пошто је победио Рикија Волдена 13-8. Његов противник у четвртфиналу биће Алан Мекманус, који је у другом колу победио Алистера Картера 13:11.

Коментари / 0

Оставите коментар