SP: Legendarni O'Saliven prvi put bez četvrtfinala od 2009.!

Britanac Beri Hokins pobedio je petostrukog svetskog prvaka Ronija O'Salivena 13-12 i plasirao se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u snukeru.

Ostali sportovi 26.04.2016 | 11:40
SP: Legendarni O'Saliven prvi put bez četvrtfinala od 2009.!

Prvi put od 2009. godine da O'Saliven nije uspeo da prođe u četvrtfinale Svetskog prvenstva, gde će Hokins igrati protiv Marka Fua, koji je u drugom kolu pobedio Entonija Megila sa 13-9.

O'Saliven je samo jednom vodio u meču, 3-2 i uglavnom je morao da "juri" zaostatak od dva frejma. Hokins je poveo 12-9 i trebao mu je jedan frejm za pobedu, ali je O'Saliven zaigrao hrabrije i uspeo da izjednači.

Hokins je u poslednjem frejmu vodio sa 56:1, O'Saliven je zatim počeo da "gradi" brejk, ali je napravio faul ubacivši belu kuglu, što je njegov protivnik iskoristio i bez problema priveo meč kraju.

Prvi put u karijeri među osam najboljih na Svetskom prvenstvu plasirao se Kajren Vilson, pobedom nad Markom Alenom 13-9. Vilson će u četvrtfinalu igrati protiv prvog igrača sveta Marka Selbija, koji je izbacio Sema Berda rezultatom 13-11.

U četvrtfinale u Šefildu se plasirao i Ding Đunhui koji je pobedio Džada Trampa sa 13-10. Ding će u svom drugom uzastopnom četvrtfinalu u Šefildu igrati protiv dvostrukog svetskog pravaka Marka Vilijamsa, koji je sa 13-8 pobedio Majkla Holta.

Četvorostruki svetski šampion Britanac Džon Higins plasirao se u četvrtfinale pošto je pobedio Rikija Voldena 13-8. Njegov protivnik u četvrtfinalu biće Alan Mekmanus, koji je u drugom kolu pobedio Alistera Kartera 13:11.

Komentari / 0

Ostavite komentar