Обама: Путин подрива европско јединство

Предсједник САД Барак Обама изјавио је да његов руски колега Владимир Путин покушава да подрије европско јединство јер Европу види као пријетњу.

Свијет 26.04.2016 | 10:00
Обама: Путин подрива европско јединство

У интервјуу за "Си-Би-Ес њуз", Обама је рекао да европска мигрантска криза представља проблем за САД.

"Али што још важније је, више стратешки, оптерећење које мигрантска криза изазива у европској политици, односно начин на који напредује национализам крајње деснице, а то је степен до којег се подстиче распад европског јединства, што у неким случајевима експлоатишу неки попут господина Путина", рекао је предсједник САД, преноси АФП.

Путин доживљава НАТО алијансу, ЕУ и трансатлантско јединство као пријетњу, додао је Обама.

"Сада, мислим да гријеши. Ја сам му назначио да је, у ствари, јака, уједињена Европа која сарађује са снажном, отвореном Русијом, прави рецепт", изјавио је амерички лидер и додао да у том погледу, руски предсједник "још није у потпуности убијеђен".

Обама је говорио на крају путовања по Блиском истоку и Европи, гдје је позвао европске лидере да покажу веће јединство када је ријеч о економској кризи, пријетњи од исламистичког терора и великог протока миграната са Блиског истока и других локација.

Такође је позвао Британце да на референдуму у јуну не гласају за напуштање ЕУ.

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

сноуден

26.04.2016 08:11

Европско јединство које се заснива на угрожавању националних мањина,и бомбардовање неистомишљеника.Бомбардовање цивила,зена деце,радника као што сте то урадили Србији ,злотворе сатанистицки.Подржали сте Хрвстску да удје у ЕУ,зашто???Она је настала на геноциду и етничком чишћењу од 1941и 1991 године....Зашто Србију нисте примили ,зашто српски народ стално условљавате ако је Европска Унија равноправна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

26.04.2016 12:35

Напад је најбоља одбрана!

Name

семберац;

29.04.2016 19:19

КАКО ТО'ОДЈЕДАНПУТ "ПУТИН;РУШИ ЕУРОПА.АМЕРИКА, СРУШИЛА YУГУ, ИРАК,ЛИБИЈА,АЛЖИРСКЕ,КОМПЛЕТ:БЛИЖИНИ ИЗТОК:ЗАКУХАЛИ'Ур СИРИЈИ. АЛИ КО РАДИ ТАЈ И ГРЕШИ:ПИТНИ, ЗАМРСИО РАЧУНЕ.САДА НЕЗНАЈУ КАКО,СЕ РЕШИТИ ГУРУ. СВАКИ ВОЗ'ИМА ЗАДЊУ СТАНИЦА.

Name

ВРС РВИ

26.04.2016 10:08

Наравно да сматра као пријетњу. Што се (не)јединства ЕУ тиче ту је САД најзаслужнији. Не може се до вијека убијати све редом због интереса. ЕУ је то прва осјетила јер је ближа а мало касније ће и САД. Сада ће у ЕУ доћи управо добар дио оних жељних освете. Што се Русије тиче постоји "подривање" само ако се у то рачунају контрасанкције. Не мора она више ништа да ради мада би итекако могла. Нико им не брани да се чвршће уједине осим њих самих. Долази ђаво по своје па је сада Русија крива што им не помогне. Ето им Обаме када је овако рјечит. Путин испуњава свако своје обећање за разлику од свих осталих заједно а у овом случају им није ништа обећао. Наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

26.04.2016 10:34

Ови злоцинци,американци,не капирају да не могу висе да турају нос гдје хоце и нису свјесни да би могли да добију по носу. Ајмо јенки, брините се о свом континенту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домана

26.04.2016 16:50

И овај се уклапа , у Дуцицеву тезу о храбрости .

ОДГОВОРИТЕ