Чудо: Поквари сателит, авион у лету и ракету

Произвођач руског система за електронско ратовање почео је тестирање тактичког електромагнетног борбеног система, потпуно интегрисаног са новим противваздушним системима.

Свијет 26.04.2016 | 09:00
Чудо: Поквари сателит, авион у лету и ракету

Систем гарантује потпуно неутралисање целокупне непријатељске електронике.

У току је фабричко тестирање делова новог система, способног да заштити војне трупе и цивилне објекте од напада из ваздуха и свемира, рекао је агенцији ТАСС представник водећег концерна за радио-електронске технологије (КРЕТ).

Тестови би требало да буду завршени до краја ове године.

Нови систем, интегрисан са противваздушним одбрамбеним системима и мрежама, може да "у реалном времену аутомарски размењује податке са ПВО јединицама" и тиме олакша централизовану расподелу циљева, рекао је тај извор.

Примењена решења спречавају напад било којом постојећом или будућом еклектронском опремом, што значи аутоматско заустављање свих започетих непријатељских мисија.

Систем користи нове алгоритме за електронско ометање са проширеним борбеним својствима уз модернизовани дизајн командног модула.

Комплекс се састоји од више модула за ометање, а испробава се утицај моћног и сложеног дигиталног сигнала на командни систем непријатеља смештен на великој удаљености.

"Направили смо систем вишеканалног преноса информација који омогућава истовремено електронско ометање различитих непријатељских система", рекао је представник КРЕТ-а.

Уређаји за ометање су део хијерархијски устројеног система на више нивоа, који сам оптимално распоређује своју енергију, опсег и интелектуалне ресурсе, навео је Игор Насенков, заменик генералног директора КРЕТ-а.

Поврх свега, сви модули су опремљени средствима за електронску одбрану, јер ће тај систем бити "мета највишег приоритета у првом непријатељском нападу", рекао је Насенков.

Насенков је у новембру 2015. године рекао да је нови земаљски систем електронске одбране интегрисан са системом противваздушне одбране и да ће имати и "антисателитске способности".

Нови електронски ометач ће непријатељска прецизна оружја учинити неупотребљивим уништавањем њихових система за навођење, укључујући и оне који зависе од сателитских сигнала.

"Систем је замишљен за ометање авијације, као и пројектила испаљиваних са различитих платформи, тактичких и стратешких, и за ометање страних војних сателита", рекао је прошлог новембра заменик директора КРЕТ-а Јуриј Мајевски.

Мајевски је истакао да ће елементи и модули будућег ратног система бити употребљавани на различитим платформама - копненим, ваздушним и морнаричким.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

бн

26.04.2016 09:27

Цудо какво цудо лако је несто направити да нам угрози и ово мало зивота хајде нек направе несто да нам мало олакса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

26.04.2016 10:21

Овај систем је одавно направљен. Сада су само финална испитивања. Може бити инсталисан свукуда од авиона, бродова, подморница па до копна. Једна од особина је прави "радарске копије" са већим зрачењем тако да скреће пројектиле. То је само дио. Добро је ово јер ће свакако направити више од баланса у односу снага са агресивним НАТО-м, поготово што се код њега скоро све заснива на електроници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напокон

28.04.2016 17:30

Тако и треба,неутралисати медјусобно компјутере и сателите. Ко хоце да ратује мац,стрелу и камен у руке па на мегдан.Да се ова напацена земља мало одмори од "праведника".

Name

боки

26.04.2016 12:23

Артљерија је закон опалиш гранату па нек је неко скрене са путање .прц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац.

26.04.2016 18:09

Боки; царе та ти је на месту' браво.