Čudo: Pokvari satelit, avion u letu i raketu

Proizvođač ruskog sistema za elektronsko ratovanje počeo je testiranje taktičkog elektromagnetnog borbenog sistema, potpuno integrisanog sa novim protivvazdušnim sistemima.

Svijet 26.04.2016 | 09:00
Čudo: Pokvari satelit, avion u letu i raketu

Sistem garantuje potpuno neutralisanje celokupne neprijateljske elektronike.

U toku je fabričko testiranje delova novog sistema, sposobnog da zaštiti vojne trupe i civilne objekte od napada iz vazduha i svemira, rekao je agenciji TASS predstavnik vodećeg koncerna za radio-elektronske tehnologije (KRET).

Testovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine.

Novi sistem, integrisan sa protivvazdušnim odbrambenim sistemima i mrežama, može da "u realnom vremenu automarski razmenjuje podatke sa PVO jedinicama" i time olakša centralizovanu raspodelu ciljeva, rekao je taj izvor.

Primenjena rešenja sprečavaju napad bilo kojom postojećom ili budućom eklektronskom opremom, što znači automatsko zaustavljanje svih započetih neprijateljskih misija.

Sistem koristi nove algoritme za elektronsko ometanje sa proširenim borbenim svojstvima uz modernizovani dizajn komandnog modula.

Kompleks se sastoji od više modula za ometanje, a isprobava se uticaj moćnog i složenog digitalnog signala na komandni sistem neprijatelja smešten na velikoj udaljenosti.

"Napravili smo sistem višekanalnog prenosa informacija koji omogućava istovremeno elektronsko ometanje različitih neprijateljskih sistema", rekao je predstavnik KRET-a.

Uređaji za ometanje su deo hijerarhijski ustrojenog sistema na više nivoa, koji sam optimalno raspoređuje svoju energiju, opseg i intelektualne resurse, naveo je Igor Nasenkov, zamenik generalnog direktora KRET-a.

Povrh svega, svi moduli su opremljeni sredstvima za elektronsku odbranu, jer će taj sistem biti "meta najvišeg prioriteta u prvom neprijateljskom napadu", rekao je Nasenkov.

Nasenkov je u novembru 2015. godine rekao da je novi zemaljski sistem elektronske odbrane integrisan sa sistemom protivvazdušne odbrane i da će imati i "antisatelitske sposobnosti".

Novi elektronski ometač će neprijateljska precizna oružja učiniti neupotrebljivim uništavanjem njihovih sistema za navođenje, uključujući i one koji zavise od satelitskih signala.

"Sistem je zamišljen za ometanje avijacije, kao i projektila ispaljivanih sa različitih platformi, taktičkih i strateških, i za ometanje stranih vojnih satelita", rekao je prošlog novembra zamenik direktora KRET-a Jurij Majevski.

Majevski je istakao da će elementi i moduli budućeg ratnog sistema biti upotrebljavani na različitim platformama - kopnenim, vazdušnim i mornaričkim.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

bn

26.04.2016 09:27

Cudo kakvo cudo lako je nesto napraviti da nam ugrozi i ovo malo zivota hajde nek naprave nesto da nam malo olaksa.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

26.04.2016 10:21

Ovaj sistem je odavno napravljen. Sada su samo finalna ispitivanja. Može biti instalisan svukuda od aviona, brodova, podmornica pa do kopna. Jedna od osobina je pravi "radarske kopije" sa većim zračenjem tako da skreće projektile. To je samo dio. Dobro je ovo jer će svakako napraviti više od balansa u odnosu snaga sa agresivnim NATO-m, pogotovo što se kod njega skoro sve zasniva na elektronici.

ODGOVORITE
Name

Napokon

28.04.2016 17:30

Tako i treba,neutralisati medjusobno kompjutere i satelite. Ko hoce da ratuje mac,strelu i kamen u ruke pa na megdan.Da se ova napacena zemlja malo odmori od "pravednika".

Name

boki

26.04.2016 12:23

Artljerija je zakon opališ granatu pa nek je neko skrene sa putanje .prc.

ODGOVORITE
Name

semberac.

26.04.2016 18:09

Boki; care ta ti je na mestu' bravo.