Црна недјеља на путу Бањалука – Јајце

Милица Кукић (25) из Лакташа, Милан Инђић (50) из Бијељине и неидентификована жена страдали су у саобраћајним несрећама када су аутомобили у којима су путовали слетјели у Врбас.

Република Српска 25.04.2016 | 22:43
Црна недјеља на путу Бањалука – Јајце

Тијело Кукићеве из аутомобила пасат извучено је данас, а у недјељу шкода у којој се налазила жена чији идентитет није утврђен.

Према последњим информацијама и даље траје потрага за Инђићем, док је аутомобил којим је слетио пронађен.

Несрећа у којој је страдала Кукићева десила се у мјесту Карановац, код Бањалуке, у недјељу око 14 часова, када је аутомобил који је возио Данило Ракић (29), крећући се из правца Мркоњић Града, из неутврђених разлога слетио с пута и сурвао се низ провалију дубоку двадесетак метара и завршио у ријеци. Он је успио да се спасе, док је несрећна дјевојка остала заробљена у аутомобилу.

Према тврдњама појединих свједока, Ракић, иначе запослен у МУП-у Републике Српске, покушао је да је спасе. Задобио је теже повреде и лијечи се у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Све се десило у близини моста у овом насељу, у кривини гдје је прије мјесец дана такође страдао један возач. Мјештани Карановца огорчени су на надлежне јер дио пута гдје се редовно губе животи није обезбијеђен заштитном оградом.

Како сазнајемо, у питању је био млади пар који је у јуну планирао вјенчање, а кобног дана дијелили су позивнице пријатељима за највећи дан у њиховим животима.

Додајмо да је Милица рођена на Цвјетну недјељу, а на исти дан је, нажалост, и погинула. Нешто раније права драма одиграла се неколико километара узводно у мјесту Сурјан, код Мркоњић Града.

Око 13 сати у Врбас је слетио џип тојота, у којем су се поред страдалог Инђића, који је возио, налазили и Жељко Остојић (56) и Нинослав Совић (28) из Бијељине, а који су некако успјели да се спасу. Полиција и рониоци убрзо су кренули у потрагу која је шокирала све присутне.

Наиме, испод џипа пронађен је аутомобил шкода словеначких таблица с тијелом жене за коју се не зна када је слетјела у ријеку.

Из Окружног тужилаштва Бањалука данас су рекли да је наложена обдукција страдалих, те да је тужилац наложио предузимање свих потребних радњи да се ови случајеви расвијетле.

Извор: Независне новине

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

туга

25.04.2016 20:45

Што је тако опасно код Карановца. Како возе, пролазим сваки мјесец, не могу да схватим шта је то. Под хитно ставити ограду, ако је какве користи. Шта је у главама возача?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.04.2016 22:02

Само још да неко објасни, каква би то ограда могла да задрзи ауто који јури 150/х, а управо је објављено да је један од њих том брзином провалио ограду која је предвидјена да задрзи брзину до 80/х? На снимку се лијепо види да је од силине удара унистено бар 20 м заститне ограде. Дакле, ко је крив за све ове несреце?

Name

лијан

26.04.2016 04:39

Узаса и катастрофе цетири зивота због глупе возње!!!!!Тако улудо зивоте упропастити.у једном дану на исти нацин и у истој рјеци настрдати цетири особе!?!?!?Неописава глупост колико људи лијеце неке своје комплексе кад су за воланом.јос сто је црње повуку у смрт за собом људе ни криве ни дузне!!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

легија

25.04.2016 20:50

Сауцесце породицама...Страсно!!Засто АМС и они сто одрзавају путеве цовјеце неставе банкине дупле,на неким дионицама их у опсте нема....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

25.04.2016 22:52

Банкина је нешто друго. Ако мислиш на дуплу ограду, она се поставља на дионицама гдје је допуштена брзина до 80/сат. На овој дионици је ограничење 60, а негдје и мање. За толику брзину једнострука ограда је довољна и задржала би чак и камион, али ако се том дионицом вози за дупло брже од ограничења, онда ту нема ни спаса, ни памети и тачка! А, овај један од њих је возио око 150/сат, како је саопштила полиција. Срећа у несрећи је што се такви нису запуцали том брзином у некога ко савјесно вози и поштује правила. Побију породицу, добију пар мјесеци условно, таман да купе још бржи ауто, па поново. На крају заврши овако. То нису саобраћајне несреће, то су убице на путу! Нека ми замјери ко хоће, а сигурно неће ни један професионални возач или неко са дугим возачким стажом.

Name

КОМСИЈА

25.04.2016 21:08

Сауцесце ПОродицама. А и то је срамота и то цјели пут БЛ-Јајце ту цовјек мора славити кад додје зив куци, Инвенстиране су огромни новци за пар љубитеља возње цамцима која се користи 3 дана у години од неколико људи. То је пут од аустроугарске који у никаквом погледу не задовољава данасње потребе и за ове врсту теретних возила. Исто је залосно да наси струцњаци за Саобрацај слијепи на обадва ока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеРе

26.04.2016 04:34

Потписујем свако слово које си написао..позз

ОДГОВОРИТЕ