Европски званичници честитали Вучићу

Извјестилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер честитао је лидеру Српске напредне странке /СНС/ Александру Вучићу побједу на парламентарним изборима у Србији.

Србија 25.04.2016 | 10:41
Европски званичници честитали Вучићу

Мекалистер је истакао да Србија има кључну улогу у обезбјеђењу стабилности на Западном Балкану, додајући да је конструктиван приступ премијера Вучића односима са сусједним земљама омогућио значајан напредак, како у регионалној сарадњи, тако и у блискијим односима са ЕУ.

"Србија сада може да се фокусира на даље јачање владавине права, борбу против корупције, реформу јавне администрације, увођење економских реформи и гаранцију медијских слобода како би се још више приближила ЕУ", наводи се у саопштењу Мекалистера.

Аустријски шеф дипломатије Себастијан Курц честитао је изборну побједу Александру Вучићу, уз поруку да се радује даљој сарадњи, те да се нада брзом напретку Србије на путу ка ЕУ.

Курц је на свом "Твитер" налогу поруку исписао на енглеском и српском језику.

Европски комесар за политику сусједства и проширење Јоханес Хан честитао је Вучићу побједу на изборима, уз поруку да само снажна влада може да спроведе реформе неопходне за будућност Србије, њену економију и грађане.

Српска напредна странка освојила је 48,22 одсто гласова на ванредним парламентарним изборима у Србији, одржаним јуче, показују резултати Републичке изборне комисије на основу обрађених 93,19 одсто података.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар