Evropski zvaničnici čestitali Vučiću

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister čestitao je lideru Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandru Vučiću pobjedu na parlamentarnim izborima u Srbiji.

Srbija 25.04.2016 | 10:41
Evropski zvaničnici čestitali Vučiću

Mekalister je istakao da Srbija ima ključnu ulogu u obezbjeđenju stabilnosti na Zapadnom Balkanu, dodajući da je konstruktivan pristup premijera Vučića odnosima sa susjednim zemljama omogućio značajan napredak, kako u regionalnoj saradnji, tako i u bliskijim odnosima sa EU.

"Srbija sada može da se fokusira na dalje jačanje vladavine prava, borbu protiv korupcije, reformu javne administracije, uvođenje ekonomskih reformi i garanciju medijskih sloboda kako bi se još više približila EU", navodi se u saopštenju Mekalistera.

Austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc čestitao je izbornu pobjedu Aleksandru Vučiću, uz poruku da se raduje daljoj saradnji, te da se nada brzom napretku Srbije na putu ka EU.

Kurc je na svom "Tviter" nalogu poruku ispisao na engleskom i srpskom jeziku.

Evropski komesar za politiku susjedstva i proširenje Johanes Han čestitao je Vučiću pobjedu na izborima, uz poruku da samo snažna vlada može da sprovede reforme neophodne za budućnost Srbije, njenu ekonomiju i građane.

Srpska napredna stranka osvojila je 48,22 odsto glasova na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, održanim juče, pokazuju rezultati Republičke izborne komisije na osnovu obrađenih 93,19 odsto podataka.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar