Круз и Кејсик удружено против Трампа

Ривали фаворита за номинацију Републиканске странке за предсједника САД Доналда Трампа, Тед Круз и Џон Кејсик, предузели су неуобичајен потез.

Свијет 25.04.2016 | 10:10
Круз и Кејсик удружено против Трампа

Они су објавили план да координишу своје стратегије на унутарстраначким изборима у преосталим савезним државама, како би Трампу одузели делегате потребне за директну номинацију странке.

Круз и Кејсик су готово истовремено објавили саопштења у којима се наводи да су постигли споразум без преседана у америчкој политици, пренијела је агенција АП.

Договором је предвиђено да Кејсикова кампања да Крузу “отворен пут у Индијани”, док ће у замјену за то Крузова кампања “отворити пут” Кејсику у Орегону и Новом Мексику.

“Именовање Доналда Трампа кандидатом Републиканске странке на предсједничким изборима у новембру би била сигурна катастрофа за Републиканце”, навео је у саопштењу менаџер Крузове кампање.

“Не само да би на предсједничким изборима Клинтонова или Сандерс ‘обрисали под’ Трампом, већ би и сама његова номинација уназадила нашу странку за читаву једну генерацију”, истакао је Роу.

Главни Кејсиков менаџер у кампањи Џон Вивер је додао: “Наш циљ је да у Кливленду у јулу имамо отворену конвенцију и да будемо сигурни да ће на њој кандидатом Републиканаца бити проглашен човјек способан да уједини странку и побиједи на изборима у новембру.”

Договор Круза и Кејсика представља велики обрат кад је ријеч о Крузовој стратегији, чији се тим још прошле недјеље оштро противио идеји координисаног напора против Трампа.

Саопштење двојице Трампових ривала објављено је само 48 сати прије почетка унутарстраначких избора на сјевероистоку САД, гдје се очекује да ће контроверзни амерички милијардер повећати свој већ ионако велики број делегата.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

yугословен

25.04.2016 08:17

ФРИЗУРА МУ НЕ ГОВОРИ НА ДОБРО А УСТА ИСТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

25.04.2016 16:12

Не могу му ништа.

ОДГОВОРИТЕ