Kruz i Kejsik udruženo protiv Trampa

Rivali favorita za nominaciju Republikanske stranke za predsjednika SAD Donalda Trampa, Ted Kruz i Džon Kejsik, preduzeli su neuobičajen potez.

Svijet 25.04.2016 | 10:10
Kruz i Kejsik udruženo protiv Trampa

Oni su objavili plan da koordinišu svoje strategije na unutarstranačkim izborima u preostalim saveznim državama, kako bi Trampu oduzeli delegate potrebne za direktnu nominaciju stranke.

Kruz i Kejsik su gotovo istovremeno objavili saopštenja u kojima se navodi da su postigli sporazum bez presedana u američkoj politici, prenijela je agencija AP.

Dogovorom je predviđeno da Kejsikova kampanja da Kruzu “otvoren put u Indijani”, dok će u zamjenu za to Kruzova kampanja “otvoriti put” Kejsiku u Oregonu i Novom Meksiku.

“Imenovanje Donalda Trampa kandidatom Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u novembru bi bila sigurna katastrofa za Republikance”, naveo je u saopštenju menadžer Kruzove kampanje.

“Ne samo da bi na predsjedničkim izborima Klintonova ili Sanders ‘obrisali pod’ Trampom, već bi i sama njegova nominacija unazadila našu stranku za čitavu jednu generaciju”, istakao je Rou.

Glavni Kejsikov menadžer u kampanji Džon Viver je dodao: “Naš cilj je da u Klivlendu u julu imamo otvorenu konvenciju i da budemo sigurni da će na njoj kandidatom Republikanaca biti proglašen čovjek sposoban da ujedini stranku i pobijedi na izborima u novembru.”

Dogovor Kruza i Kejsika predstavlja veliki obrat kad je riječ o Kruzovoj strategiji, čiji se tim još prošle nedjelje oštro protivio ideji koordinisanog napora protiv Trampa.

Saopštenje dvojice Trampovih rivala objavljeno je samo 48 sati prije početka unutarstranačkih izbora na sjeveroistoku SAD, gdje se očekuje da će kontroverzni američki milijarder povećati svoj već ionako veliki broj delegata.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

yugosloven

25.04.2016 08:17

FRIZURA MU NE GOVORI NA DOBRO A USTA ISTO.

ODGOVORITE
Name

He he

25.04.2016 16:12

Ne mogu mu ništa.

ODGOVORITE