Надал: Сви желе да буду Новак Ђоковић!

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да сви играчи на АТП туру желе да буду у позицији у којој се налази Новак Ђоковић.

Тенис 13.04.2016 | 22:15
Надал: Сви желе да буду Новак Ђоковић!

Ђоковић већ годинама доминира светским тенисом и пред Мастерс у Монте Карлу, трећи ове сезоне, има више бодова од Ендија Марија и Роџера Федерера заједно.

„Сви желе да сада буду у позицији у којој је Новак Ђоковић. Када побеђујете, лакше је да наставите да побеђујете, а када губите, лакше је да наставите да губите. Динамика је увек иста, посебно када је у питању невероватан играч какав је он“, рекао је Надал.

Тренутно пети играч на свету чак осам пута славио је у ’Кнежевини’, али сада није главни фаворит.

„Новак ће бити фаворит на сваком турниру на којем се појави, уколико неко други не дође и пружи нешто другачије. Он је најбољи играч данашњице, у то нема сумње. Сви га виде као шампиона“, додао је Шпанац.

Рафа је прошле сезоне такмичење завршио у полуфиналу, управо поразом од првог играча света – 6:3, 6:3.

„Увек је лепо бити овде, посебан је осећај вратити се. Ово је право место за игранеј тениса, а ја сам добро тренирао на Маљорки и надам се да ћу бити спреман. Покушаћу да дам све од себе у сваком мечу и не знам докле могу да догурам, али ћу дати све од себе да играм добро. Не осећам стрес какав сам осећао прошле године већ имам много више самопоуздања. После Индијан Велса, оно је било на веома високом нивоу. Желим само да почнем са такмичењем, па ћемо видети“, закључио је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар