Nadal: Svi žele da budu Novak Đoković!

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da svi igrači na ATP turu žele da budu u poziciji u kojoj se nalazi Novak Đoković.

Tenis 13.04.2016 | 22:15
Nadal: Svi žele da budu Novak Đoković!

Đoković već godinama dominira svetskim tenisom i pred Masters u Monte Karlu, treći ove sezone, ima više bodova od Endija Marija i Rodžera Federera zajedno.

„Svi žele da sada budu u poziciji u kojoj je Novak Đoković. Kada pobeđujete, lakše je da nastavite da pobeđujete, a kada gubite, lakše je da nastavite da gubite. Dinamika je uvek ista, posebno kada je u pitanju neverovatan igrač kakav je on“, rekao je Nadal.

Trenutno peti igrač na svetu čak osam puta slavio je u ’Kneževini’, ali sada nije glavni favorit.

„Novak će biti favorit na svakom turniru na kojem se pojavi, ukoliko neko drugi ne dođe i pruži nešto drugačije. On je najbolji igrač današnjice, u to nema sumnje. Svi ga vide kao šampiona“, dodao je Španac.

Rafa je prošle sezone takmičenje završio u polufinalu, upravo porazom od prvog igrača sveta – 6:3, 6:3.

„Uvek je lepo biti ovde, poseban je osećaj vratiti se. Ovo je pravo mesto za igranej tenisa, a ja sam dobro trenirao na Maljorki i nadam se da ću biti spreman. Pokušaću da dam sve od sebe u svakom meču i ne znam dokle mogu da doguram, ali ću dati sve od sebe da igram dobro. Ne osećam stres kakav sam osećao prošle godine već imam mnogo više samopouzdanja. Posle Indijan Velsa, ono je bilo na veoma visokom nivou. Želim samo da počnem sa takmičenjem, pa ćemo videti“, zaključio je Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar