Зидан у корак са Гвардиолом и Мурињом!

Популарни "Зизу" својим резултатима са Реалом парира учинку двојице славних колега, из времена када су дебитовали у Примери.

Фудбал 29.04.2016 | 22:40
Зидан у корак са Гвардиолом и Мурињом!

Пеп Гвардиола у сезони 2008/09, Жозе Мурињо 2010/11 и Зинедин Зидан 2016.

Тренери дебитанти у шпанском првенству, а скор после 17 утакмица идентичан - 14 победа, два ремија и један пораз!

Зидан је преокретом Реала против Рајо Ваљекана (3:2) у суботу одржао корак са реномираним колегама, освајачима бројних трофеја.

Гвардиола је са Барселоном "гурао" до скора 19-2-1, пре него што је његов тим у гостима ремизирао са Бетисом, а Мурињо са Реалом до 15-2-1 и ремија у Алмерији.

"Краљевићима" под Зидановим вођством предстоје гостовање Сосиједаду, меч против Валенсије на стадиону Сантјаго Бернабеу и на крају актуелне сезоне гостовање Депортиву. То значи да ће Француз моћи да поправи скор на 17-2-1 и тако "престигне" Муриња, док ће Гвардиолин учинак остати недостижан, пошто Зидан - ако остане у Реалу - следеће сезоне више неће бити дебитант.

Некада најбољи фудбалер света преузео је екипу Реала након отказа Рафи Бенитезу, који је остварио 11 победа, четири пораза и три ремија.

Дебитовао је 9. јануара против Депортива на домаћем терену (5:0), уследила је победа над Спортингом (5:1), па реми са Бетисом у Севиљи - 1:1.

Након три везане победе, Реал је ремизирао у Малаги (1:1) и код куће изгубио градски дерби од Атлетика (0:1), а нова серија тријумфа, која за сада обухвата девет мечева Примере, започета је 2. марта у гостима против Левантеа (3:1) и укључује тријумф у "Ел класику" на Ноу Кампу (2:1, са играчем мање).

Зиданови изабраници у тих девет тријумфа су постигли 33 и примили седам погодака.

Гвардиолина Барселона је 2008/09 у склопу поменутих 19-2-1 имала серије од девет и 10 победа, након неславног почетка сезоне (пораз у Нумансији 1:0 и реми против Сантандера код куће - 1:1), а завршило се освајањем титуле са девет бодова више од другопласираног Реала (87:78).

Реал 2010/11 је у првих неколико месеци по доласку Муриња имао серије од седам и пет тријумфа, а између њих дебакл у "Ел Класику" на Ноу Кампу (5:0 за Барселону). "Специјални" је напослетку одвео екипу до другог места, са четири бода мање од Лионела Месија и другова (96:92).

Зинедин Зидан може до титуле у својој првој сезони, али предуслов је да и Барселона и Атлетико Мадрид не победе у бар једној од преостале три утакмице, с обзиром на то да Реал и за једнима и за другима заостаје један бод.

Коментари / 0

Оставите коментар