Zidan u korak sa Gvardiolom i Murinjom!

Popularni "Zizu" svojim rezultatima sa Realom parira učinku dvojice slavnih kolega, iz vremena kada su debitovali u Primeri.

Fudbal 29.04.2016 | 22:40
Zidan u korak sa Gvardiolom i Murinjom!

Pep Gvardiola u sezoni 2008/09, Žoze Murinjo 2010/11 i Zinedin Zidan 2016.

Treneri debitanti u španskom prvenstvu, a skor posle 17 utakmica identičan - 14 pobeda, dva remija i jedan poraz!

Zidan je preokretom Reala protiv Rajo Valjekana (3:2) u subotu održao korak sa renomiranim kolegama, osvajačima brojnih trofeja.

Gvardiola je sa Barselonom "gurao" do skora 19-2-1, pre nego što je njegov tim u gostima remizirao sa Betisom, a Murinjo sa Realom do 15-2-1 i remija u Almeriji.

"Kraljevićima" pod Zidanovim vođstvom predstoje gostovanje Sosijedadu, meč protiv Valensije na stadionu Santjago Bernabeu i na kraju aktuelne sezone gostovanje Deportivu. To znači da će Francuz moći da popravi skor na 17-2-1 i tako "prestigne" Murinja, dok će Gvardiolin učinak ostati nedostižan, pošto Zidan - ako ostane u Realu - sledeće sezone više neće biti debitant.

Nekada najbolji fudbaler sveta preuzeo je ekipu Reala nakon otkaza Rafi Benitezu, koji je ostvario 11 pobeda, četiri poraza i tri remija.

Debitovao je 9. januara protiv Deportiva na domaćem terenu (5:0), usledila je pobeda nad Sportingom (5:1), pa remi sa Betisom u Sevilji - 1:1.

Nakon tri vezane pobede, Real je remizirao u Malagi (1:1) i kod kuće izgubio gradski derbi od Atletika (0:1), a nova serija trijumfa, koja za sada obuhvata devet mečeva Primere, započeta je 2. marta u gostima protiv Levantea (3:1) i uključuje trijumf u "El klasiku" na Nou Kampu (2:1, sa igračem manje).

Zidanovi izabranici u tih devet trijumfa su postigli 33 i primili sedam pogodaka.

Gvardiolina Barselona je 2008/09 u sklopu pomenutih 19-2-1 imala serije od devet i 10 pobeda, nakon neslavnog početka sezone (poraz u Numansiji 1:0 i remi protiv Santandera kod kuće - 1:1), a završilo se osvajanjem titule sa devet bodova više od drugoplasiranog Reala (87:78).

Real 2010/11 je u prvih nekoliko meseci po dolasku Murinja imao serije od sedam i pet trijumfa, a između njih debakl u "El Klasiku" na Nou Kampu (5:0 za Barselonu). "Specijalni" je naposletku odveo ekipu do drugog mesta, sa četiri boda manje od Lionela Mesija i drugova (96:92).

Zinedin Zidan može do titule u svojoj prvoj sezoni, ali preduslov je da i Barselona i Atletiko Madrid ne pobede u bar jednoj od preostale tri utakmice, s obzirom na to da Real i za jednima i za drugima zaostaje jedan bod.

Komentari / 0

Ostavite komentar