Жесток одговор Бодироге, Небојши Човићу!

"Перфидан, покварен, лажљив, болесно амбициозан и бескрупулозан - забринуо бих се да ме је такав човек похвалио".

Кошарка 26.04.2016 | 15:40
Жесток одговор Бодироге, Небојши Човићу!

Дејан Бодирога је после мандата у Кошаркашком савезу Србије преузео функцију у Борду ФИБА Европе, па самим тим има одређену улогу у актуелним превирањима на линији ФИБА - Евролига - национални савези - клубови.

Највише замерки на његов ангажман јавно је изрекао председник Црвене звезде Небојша Човић, који је апеловао на Кошаркашки савез Србије да ускрати подршку свим Србима у ФИБА "осим Предрага Богосављева".

Човић није именом и презименом "прозвао" ни Бодирогу ни директора ФИБА за развој кошарке Зорана Радовића, али нема дилеме на кога је мислио, када је коментаришући последње ултиматуме и претње ФИБА избацивањем репрезентације са великих такмичења, рекао:

"То је катастрофа на квадрат, када видите да су гласала двојица наших бивших репрезентативаца. То јест, један је гласао, а други је идејни творац ових притисака недостојних кошарке".

Бодирога се месецима није оглашавао у српским медијима, али када је то учинио, у разговору за "Политику", није пропустио шансу да се обрати неименованом човеку, који ће се "сам препознати".

"Те замерке (да би наши људи у ФИБА могли више да раде у интересу српске кошарке - прим. аут) су бесмислене. Забринуо бих се да ме је такав човек похвалио. Човек који је залутао у кошарку, рачунајући да ће окружен кошаркашима имати чистију биографију. Човек који је уништавао и уништава српску кошарку. Бесмислено је да о кошарци полемишем са човеком који нема заштићеног сведока да је радио физичко".

Популарни "Боди Бонд" додао је да су из српске кошарке "протеране многе легенде, да би овакви људи мешетарили".

"Неки паметни људи су одавно дали дијагнозу за њега. Перфидан, покварен, лажљив, болесно амбициозан и бескрупулозан".

Коментари / 0

Оставите коментар