Талентовани кошаркаш Реала, Дино Радончић, изабрао Црну Гору!

Један од најталентованијих европских кошаркаша Дино Радончић, који брани боје Реала, изабрао је да игра за репрезентацију Црне Горе.

Кошарка 26.04.2016 | 14:20
Талентовани кошаркаш Реала, Дино Радончић, изабрао Црну Гору!

16-годишњи Радончић, син некадашњег црногорског рукометаша Дамира и бивше одбојкашице Вање, имао је и понуде Србије, Шпаније и Немачке, али се определио за земљу за коју је наступао и његов отац.

Са Радончићем су испред Кошаркашког савеза Србије разговарали потпредседник Игор Ракочевић и директор млађих селекција Владимир Кузмановић, преносе „Вечерње новости“. Ипак, јасно је да је пресудну улогу у његовој одлуци имало то што је његов отац био црногорски репрезентативац.

Дино је рођен у Немачкој у време када је Дамир Радончић играо рукомет у Бундеслиги, од 2006. живео је у родном граду своје мајке Зрењанину, где је одрастао и почео да игра кошарку.

Редовно је позиван на све акције млађих селекција Србије, али је био и на припремама кадетске репрезентације Црне Горе. Момак са двојним држављанством 2013. је постао члан Барселоне, иако је имао понуде Црвене звезде и Партизана, а годину касније прешао је у Реал.

„Никада никога нећемо молити и терати да игра за репрезентацију Србије“, рекао је Ракочевић у време када је још била актуелна дилема коју ће репрезентацију изабрати Радончић, „Наш посао је да играчу ставимо до знања да га сматрамо нашим, да му предочимо предности одлуке да игра за Србију и објаснимо да је непоновљив осећај бити део тако богате кошаркашке традиције“.

Коментари / 0

Оставите коментар