Talentovani košarkaš Reala, Dino Radončić, izabrao Crnu Goru!

Jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša Dino Radončić, koji brani boje Reala, izabrao je da igra za reprezentaciju Crne Gore.

Košarka 26.04.2016 | 14:20
Talentovani košarkaš Reala, Dino Radončić, izabrao Crnu Goru!

16-godišnji Radončić, sin nekadašnjeg crnogorskog rukometaša Damira i bivše odbojkašice Vanje, imao je i ponude Srbije, Španije i Nemačke, ali se opredelio za zemlju za koju je nastupao i njegov otac.

Sa Radončićem su ispred Košarkaškog saveza Srbije razgovarali potpredsednik Igor Rakočević i direktor mlađih selekcija Vladimir Kuzmanović, prenose „Večernje novosti“. Ipak, jasno je da je presudnu ulogu u njegovoj odluci imalo to što je njegov otac bio crnogorski reprezentativac.

Dino je rođen u Nemačkoj u vreme kada je Damir Radončić igrao rukomet u Bundesligi, od 2006. živeo je u rodnom gradu svoje majke Zrenjaninu, gde je odrastao i počeo da igra košarku.

Redovno je pozivan na sve akcije mlađih selekcija Srbije, ali je bio i na pripremama kadetske reprezentacije Crne Gore. Momak sa dvojnim državljanstvom 2013. je postao član Barselone, iako je imao ponude Crvene zvezde i Partizana, a godinu kasnije prešao je u Real.

„Nikada nikoga nećemo moliti i terati da igra za reprezentaciju Srbije“, rekao je Rakočević u vreme kada je još bila aktuelna dilema koju će reprezentaciju izabrati Radončić, „Naš posao je da igraču stavimo do znanja da ga smatramo našim, da mu predočimo prednosti odluke da igra za Srbiju i objasnimo da je neponovljiv osećaj biti deo tako bogate košarkaške tradicije“.

Komentari / 0

Ostavite komentar