Договорена јача сарадња ОБА и ЦИА

Директор Централне обавјештајне агенције /ЦИА/ САД Џон Бренан и генерални директор Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ Осман Мехмедагић исказали су обострано задовољство партнерством двије агенције, те је договорена интензивнија сарадња по свим питањима од заједничког интереса.

Босна и Херцеговина 23.04.2016 | 18:20
Договорена јача сарадња ОБА и ЦИА

Током састанка у сједишту ОБА оцијењено је да је посјета Бренана БиХ, који је био у узвратној посјети на позив Мехмедагића, била изузетно успјешна и продуктивна, саопштено је из ОБА. Током дводневне посјете Бренан је одржао одвојене састанке и са члановима Ударне групе за борбу против тероризма, те са члановима Предсједништва БиХ.

Бренан је јуче изразио подршку раду Ударне групе нагласивши да ће ЦИА подржавати рад агенција у БиХ кроз размјену података преко ОБА БиХ.

На састанку се разговарало о актуелној безбједносној ситуацији у БиХ, о предузетим активностима у борби против тероризма, међусобној сарадњи свих безбједносних агенција и тијела у БиХ, као и о борби против организованог криминала и корупције.

Ударну групу за борбу против тероризма чине генерални директор ОБА Осман Мехмедагић, министар безбједности БиХ Драган Мектић, главни тужилац Горан Салиховић, директор Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ Перица Станић, директор Граничне полиције Зоран Галић, директор Дирекције за координацију полицијских тијела Мирсад Вилић, директор Службе за странце Слободан Ујић, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, министар унутрашњих послова Федерације БиХ Аљоша Чампара, директор Полиције Републике Српске Гојко Васић, директор Федералне управе полиције Драган Лукач икомесар МУП-а Кантона Сарајево Вахид Ћосић.

Састанку Ударне групе за борбу против тероризма са Бренаном присуствовала је и амбасадор САД у БиХ Морин Кормак.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СУ 35

23.04.2016 16:56

САРАДАЊА КАО 91

ОДГОВОРИТЕ
Name

блатт

23.04.2016 17:48

Па зар није Додиков "стручњак за тероризам" Галијашевић јуче изјавио на РТРС-у а пренеле агенције широм Србије да је овај шеф ЦИА дошао да смени шефа ОБА Османагића пошто овај ради за Иран,Турску итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

23.04.2016 19:34

Галијасевиц је продана дуса,мајку би продао за петака

Name

Кики

25.04.2016 00:16

Ма није то вазно ста преносе по Србији...Знамо ми овде ко је највеци лагатор. Миле Маx Лагатор,за*ебаце Сцхwарзенегера ако сними филм а посто је ту Немања..сва је могуце. Додусе неце ни Немања ако није Сао Роме Бабо бабо..