Телетовић: Лијепа је статистика, али су љепше победе!

Мирза Телетовић иза себе има вероватно најбољу сезону у НБА каријери, па је интересантан многим клубовима.

Кошарка 29.04.2016 | 12:20
Телетовић: Лијепа је статистика, али су љепше победе!

Бх. кошаркаш се препородио у дресу Финикс Санса у односу на период у Бруклину, где су га спутавали и здравствени проблеми.

Као један од најбољих "шестих" играча лиге просечно је бележио 12,2 поена уз 3,8 скокова и 1,1 асистенцију по мечу.

"Статистички, одиграо сам добру сезону, а за то су заслужни и моји саиграчи. Задовољан сам бројкама, а не кријем да желим да побољшам статистику у наредној сезони, с тим што ми је првенствено битан резултат екипе. Лепо је имати добру статистику, али још је лепше побеђивати и радовати се успесима", рекао је Телетовић за сарајевски портал Клиx.

Он је пропустио већи део претходне сезоне због емболије оба плућна крила.

"Имао сам најбољу могућу негу и клуб је учинио све да у потпуности спреман дочекам почетак сезоне. С те стране, хвала Богу, нисам имао проблема. Све је лепше и лакше када те здравље служи", изјавио је Телетовић.

Телетовић је у текућој сезони оборио и један рекорд стар две деценије, постигао је 179 тројки што је најбољи учинак једног резервисте у историји НБА.

"Искрено, надам се да нећу имати прилику да оборим свој рекорд, с обзиром на то да ми је жеља да играм у стартној петорци, а не да улазим са клупе. Моје амбиције су далеко веће од рушења рекорда са клупе", рекао је Телетовић.

Након што су Санси завршили сезону у регуларном делу, почела су нагађања где ће Телетовић наставити каријеру, јер је од лета слободан играч.

"Нисам још донео одлуку. Не кријем да ми је у Финкису било лепо, посебно мојој породици, али још је рано говорити о томе где ћу играти наредну сезону. Све опције око тога су отворене, јер заиста има неколико клубова који се интересују за мене. Међутим, приоритет ми је тренутно одмор, па тек онда "разбијање главе" у вези са новим клубом", закључио је Телетовић

Коментари / 0

Оставите коментар