Teletović: Lijepa je statistika, ali su ljepše pobede!

Mirza Teletović iza sebe ima verovatno najbolju sezonu u NBA karijeri, pa je interesantan mnogim klubovima.

Košarka 29.04.2016 | 12:20
Teletović: Lijepa je statistika, ali su ljepše pobede!

Bh. košarkaš se preporodio u dresu Finiks Sansa u odnosu na period u Bruklinu, gde su ga sputavali i zdravstveni problemi.

Kao jedan od najboljih "šestih" igrača lige prosečno je beležio 12,2 poena uz 3,8 skokova i 1,1 asistenciju po meču.

"Statistički, odigrao sam dobru sezonu, a za to su zaslužni i moji saigrači. Zadovoljan sam brojkama, a ne krijem da želim da poboljšam statistiku u narednoj sezoni, s tim što mi je prvenstveno bitan rezultat ekipe. Lepo je imati dobru statistiku, ali još je lepše pobeđivati i radovati se uspesima", rekao je Teletović za sarajevski portal Klix.

On je propustio veći deo prethodne sezone zbog embolije oba plućna krila.

"Imao sam najbolju moguću negu i klub je učinio sve da u potpunosti spreman dočekam početak sezone. S te strane, hvala Bogu, nisam imao problema. Sve je lepše i lakše kada te zdravlje služi", izjavio je Teletović.

Teletović je u tekućoj sezoni oborio i jedan rekord star dve decenije, postigao je 179 trojki što je najbolji učinak jednog rezerviste u istoriji NBA.

"Iskreno, nadam se da neću imati priliku da oborim svoj rekord, s obzirom na to da mi je želja da igram u startnoj petorci, a ne da ulazim sa klupe. Moje ambicije su daleko veće od rušenja rekorda sa klupe", rekao je Teletović.

Nakon što su Sansi završili sezonu u regularnom delu, počela su nagađanja gde će Teletović nastaviti karijeru, jer je od leta slobodan igrač.

"Nisam još doneo odluku. Ne krijem da mi je u Finkisu bilo lepo, posebno mojoj porodici, ali još je rano govoriti o tome gde ću igrati narednu sezonu. Sve opcije oko toga su otvorene, jer zaista ima nekoliko klubova koji se interesuju za mene. Međutim, prioritet mi je trenutno odmor, pa tek onda "razbijanje glave" u vezi sa novim klubom", zaključio je Teletović

Komentari / 0

Ostavite komentar