Обама поносан на Ангелу Меркел

Амерички председник Барак Обама похвалио је лидерске квалитете канцеларке Ангеле Меркел, а нарочито њену одважност у решавању избегличке кризе.

Свијет 23.04.2016 | 13:00
Обама поносан на Ангелу Меркел

"Мислим да су канцеларка Меркел и бројни Немци показали одважност у избегличкој кризи", рекао је Барак Обама у интервјуу за "Билд" уочи сутрашње посете Немачкој.

Обама је рекао да Немачка не треба сама, или још са неком земљом да носи читав терет кризе и оценио да је недавни договор ЕУ и Турске корак ка праведнијој подели одговорности.

Према његовим речима, Меркел је заслужна за то што Немачка сада има већу улогу на међународној сцени.Председник САД није штедео речи хвале за канцеларку рекавши да је она "чуварка Европе", а описао ју је и као "прагматичну и фокусирану на оно што се може остварити".

Напомињући да је Меркел показала квалитете "правог моралног и политичког лидера", Обама је истакао да канцеларку сматра једним од својих најблискијих партнера и пријатељем на шта је нарочито поносан.

"Кад она нешто каже, она то и мисли. Кад каже да ће нешто урадити, она то и уради. Ја имам поверења у њу", рекао је Обама.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

зумба

23.04.2016 11:32

Да,тај смрад није примио ниједног избјеглицу мада је Америка и узрокавала огромну патњу тих људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балканац

23.04.2016 14:50

Супер је урадила. Уназадила је Њемацку и ЕУ бар 5 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Балканац

24.04.2016 08:13

Везе ти немас.

Name

Даидза

24.04.2016 00:55

Хусо и Мејра на пијаци.

ОДГОВОРИТЕ