Obama ponosan na Angelu Merkel

Američki predsednik Barak Obama pohvalio je liderske kvalitete kancelarke Angele Merkel, a naročito njenu odvažnost u rešavanju izbegličke krize.

Svijet 23.04.2016 | 13:00
Obama ponosan na Angelu Merkel

"Mislim da su kancelarka Merkel i brojni Nemci pokazali odvažnost u izbegličkoj krizi", rekao je Barak Obama u intervjuu za "Bild" uoči sutrašnje posete Nemačkoj.

Obama je rekao da Nemačka ne treba sama, ili još sa nekom zemljom da nosi čitav teret krize i ocenio da je nedavni dogovor EU i Turske korak ka pravednijoj podeli odgovornosti.

Prema njegovim rečima, Merkel je zaslužna za to što Nemačka sada ima veću ulogu na međunarodnoj sceni.Predsednik SAD nije štedeo reči hvale za kancelarku rekavši da je ona "čuvarka Evrope", a opisao ju je i kao "pragmatičnu i fokusiranu na ono što se može ostvariti".

Napominjući da je Merkel pokazala kvalitete "pravog moralnog i političkog lidera", Obama je istakao da kancelarku smatra jednim od svojih najbliskijih partnera i prijateljem na šta je naročito ponosan.

"Kad ona nešto kaže, ona to i misli. Kad kaže da će nešto uraditi, ona to i uradi. Ja imam poverenja u nju", rekao je Obama.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

zumba

23.04.2016 11:32

Da,taj smrad nije primio nijednog izbjeglicu mada je Amerika i uzrokavala ogromnu patnju tih ljudi.

ODGOVORITE
Name

Balkanac

23.04.2016 14:50

Super je uradila. Unazadila je Njemacku i EU bar 5 godina.

ODGOVORITE
Name

Re Balkanac

24.04.2016 08:13

Veze ti nemas.

Name

Daidza

24.04.2016 00:55

Huso i Mejra na pijaci.

ODGOVORITE