Пековић: Партизан без Еврокупа?! Е, то је велики проблем!

Председник Партизана каже да је УО клуба донео једногласну одлуку да црно-бели наступају у Еврокупу наредне сезоне.

Кошарка 22.04.2016 | 21:40
Пековић: Партизан без Еврокупа?! Е, то је велики проблем!

Партизан у Еврокупу или ће црно-бели и ове сезоне остати без такмичења у Европи и тако смањити шансе да привуку спонзоре, који су клубу из Хумске, збоге тешке финансијске ситуације неопходни.

Став "парниг ваљка" је јасан - играмо Еврокуп!

Ову информацију потврдио је и Никола Пековић.

Гостујући на телевизији Н1 председник Партизана је рекао да је Управни одбор одлучио да црно-бели не одустану од европског такмичења.

"У четвртак смо имали управни одбор где је једногласно донета одлука да се игра Еврокуп. Међутим, ми још увек са осталих страна немамо ниједну званичну одлуку према којој би могли да се управљамо. Засад ствари стоје тако. Без Еврокупа били бисмо у великом проблему. Имамо велику жељу да изађемо у Европу, првенствено због спонзора. Веће су нам шансе да их доведемо ако играмо ово такмичење", рекао је Пековић, а преносе "Новости".

Центар Минесоте је напоменуо да у Партизану не желе да доносе одлуке на штету КСС, али ни клуба.

"Ми нећемо да трпе ни КСС, ни Партизан", нагласио је Пековић.

"О евентуалним последицама разговараћемо када будемо знали шта ће ФИБА дефинитивно да уради. Мислим да ће тужба бити неминовна ако ФИБА остане при овој одлуци. Онда ће то морати да се реши на суду и то оном који нема везе са спортом. Када је у питању олимпијски квалификациони турнир у Београду, КСС је обезбедио средства, биће то велики спектакл. Лично, не видим начин да се домаћинство одузме КСС. Верујем да се неће завршити на овоме, биће ту неких уступака и пролониграња", рекао је председник Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар