Ускоро ћемо моћи зарађивати на Фејсбуку

Марк Закерберг и његови сарадници сада проналазе нове начине да уновче различите аспекте Фејсбука. Циљ им је да постану водећа сила у технолошком свијету.

Свијет 22.04.2016 | 21:00
Ускоро ћемо моћи зарађивати на Фејсбуку

Компанија је тако недавно дозволила свим медијским издавачима да користе опцију тзв. инстант чланака.

Сада најављују нову промјену. Тако су се појавиле гласине да би Фејсбук ускоро својим корисницима могао да дозволи да зарађују на постовима. То ће моћи да ураде уз помоћ разних опција.

Још није јасно на који конкретан начин ће зарађивати, али једна опција је да корисник подијели спонзорисани пост и за то од Фејсбука добије дио прихода који они зараде оглашавањем.

Најављено је и да би Фејсбук могао да позове своје кориснике да користе такозвани ‘тастер за акцију’ како би своје пријатеље позвали да учествују у донацијама или да погледају неки спонзорисани садржај.

Подсјетимо, Фејсбук за сада не допушта корисницима да на било који начин зарађују путем Фејсбука. Медијским издавачима ипак је олакшан приступ рекламирању својих садржаја тако што је додато више алата и огласних формата.

Посљедних неколико година Фејсбук се претворио у правог ‘маркетиншког дива’. Према посљедњим подацима, у првом тромјесечју 2016. чак 85 центи од сваког уложеног долара у оглашавање иде Фејсбука или Гуглу.

То је Фејсбуку отворило невероватне могућности да експериметише и непрекидно креира нове начине да се дели и рекламира садржај. Очигледно су свјесни невјероватног потенцијала па су преузели водећу улогу у креирању промјена на тржишту дигиталног маркетинга.

(Јутарњи.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар