Uskoro ćemo moći zarađivati na Fejsbuku

Mark Zakerberg i njegovi saradnici sada pronalaze nove načine da unovče različite aspekte Fejsbuka. Cilj im je da postanu vodeća sila u tehnološkom svijetu.

Svijet 22.04.2016 | 21:00
Uskoro ćemo moći zarađivati na Fejsbuku

Kompanija je tako nedavno dozvolila svim medijskim izdavačima da koriste opciju tzv. instant članaka.

Sada najavljuju novu promjenu. Tako su se pojavile glasine da bi Fejsbuk uskoro svojim korisnicima mogao da dozvoli da zarađuju na postovima. To će moći da urade uz pomoć raznih opcija.

Još nije jasno na koji konkretan način će zarađivati, ali jedna opcija je da korisnik podijeli sponzorisani post i za to od Fejsbuka dobije dio prihoda koji oni zarade oglašavanjem.

Najavljeno je i da bi Fejsbuk mogao da pozove svoje korisnike da koriste takozvani ‘taster za akciju’ kako bi svoje prijatelje pozvali da učestvuju u donacijama ili da pogledaju neki sponzorisani sadržaj.

Podsjetimo, Fejsbuk za sada ne dopušta korisnicima da na bilo koji način zarađuju putem Fejsbuka. Medijskim izdavačima ipak je olakšan pristup reklamiranju svojih sadržaja tako što je dodato više alata i oglasnih formata.

Posljednih nekoliko godina Fejsbuk se pretvorio u pravog ‘marketinškog diva’. Prema posljednjim podacima, u prvom tromjesečju 2016. čak 85 centi od svakog uloženog dolara u oglašavanje ide Fejsbuka ili Guglu.

To je Fejsbuku otvorilo neverovatne mogućnosti da eksperimetiše i neprekidno kreira nove načine da se deli i reklamira sadržaj. Očigledno su svjesni nevjerovatnog potencijala pa su preuzeli vodeću ulogu u kreiranju promjena na tržištu digitalnog marketinga.

(Jutarnji.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar