Односи двије земље не доликују 21. вијеку

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Србија жели добре односе с Хрватском и да односи двије земље не треба да буду талац унутарполитичких односа.

Србија 22.04.2016 | 20:45
Односи двије земље не доликују 21. вијеку

Дачић је рекао да су Србија и Хрватска основале двије радне групе које ће расправљати о отвореним питањима из прошлости, али да је њихова активност скоро потпуно замрла у посљедње двије године због разних изборних кампања у Хрватској.

"Послије избора очекујем да разговарамо са хрватском страном о отвореним питањима из прошлости. Ово стање не доликује 21. веку", рекао је шеф дипломатије.

Према његовим ријечима, Србија је послала небројено протестних нота Хрватској, али оне због бројности губе на значају и требало би да буду изузетак.

"Изразили смо наше ставове. Кад прођу избори, очекујем да се посветимо тражењу одговора на питање да ли Хрватска жели нормализацију односа са Србијом или жели даљу конфронтацију", рекао је Дачић.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ц4

22.04.2016 19:09

Јел ово онај што на изборима није прешао ни цензус?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

22.04.2016 22:51

Ста је Дацицу,кога ти лазес и обмањујес. Данас се у сред Русије виори Косовска застава на ЕП у дјуду и свира се Косовска химна, а Кељеменди је освоила златну медаљу. Знаци да су и Руси признали Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАЦАК

23.04.2016 11:10

Јој ове демагогије, 20 година иста прича, дај бар промијени плочу. Шта ти смета Хрватска ако је пола фирми у Србији пропало.

ОДГОВОРИТЕ