Odnosi dvije zemlje ne dolikuju 21. vijeku

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija želi dobre odnose s Hrvatskom i da odnosi dvije zemlje ne treba da budu talac unutarpolitičkih odnosa.

Srbija 22.04.2016 | 20:45
Odnosi dvije zemlje ne dolikuju 21. vijeku

Dačić je rekao da su Srbija i Hrvatska osnovale dvije radne grupe koje će raspravljati o otvorenim pitanjima iz prošlosti, ali da je njihova aktivnost skoro potpuno zamrla u posljednje dvije godine zbog raznih izbornih kampanja u Hrvatskoj.

"Poslije izbora očekujem da razgovaramo sa hrvatskom stranom o otvorenim pitanjima iz prošlosti. Ovo stanje ne dolikuje 21. veku", rekao je šef diplomatije.

Prema njegovim riječima, Srbija je poslala nebrojeno protestnih nota Hrvatskoj, ali one zbog brojnosti gube na značaju i trebalo bi da budu izuzetak.

"Izrazili smo naše stavove. Kad prođu izbori, očekujem da se posvetimo traženju odgovora na pitanje da li Hrvatska želi normalizaciju odnosa sa Srbijom ili želi dalju konfrontaciju", rekao je Dačić.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

C4

22.04.2016 19:09

Јел ово онај што на изборима није прешао ни цензус?

ODGOVORITE
Name

dss

22.04.2016 22:51

Sta je Dacicu,koga ti lazes i obmanjujes. Danas se u sred Rusije viori Kosovska zastava na EP u djudu i svira se Kosovska himna, a Keljemendi je osvoila zlatnu medalju. Znaci da su i Rusi priznali Kosovo.

ODGOVORITE
Name

CACAK

23.04.2016 11:10

Joj ove demagogije, 20 godina ista priča, daj bar promijeni ploču. Šta ti smeta Hrvatska ako je pola firmi u Srbiji propalo.

ODGOVORITE