Влада Брчко дистрикта укинула "бијели хљеб"

Влада Брчко дистрикта, сходно одлуци виших нивоа власти у БиХ, донијела је одлуку о укидању досадашње праксе о накнади након истека мандата коју су многи бивши званичници користили, било да је ријеч о члановима Владе или посланицима.

Босна и Херцеговина 22.04.2016 | 13:08
Влада Брчко дистрикта укинула "бијели хљеб"

Замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић рекао је да након истека мандата више нико нема право на накнаду, док је досадашња пракса била да званичници Владе и Скупштине шест мјесеци након истека мандата користе плате у пуном износу.

"Ово је колективна одлука Владе да делегира да се то учини и према члановима Владе, али и Скупштине који нису имали право након шест мјесеци од истека мандата да се кандидују за чланове управних или надзорних одбора неке јавне установе или институције", рекао је Кадрић.

Након ових измјена, односно одузимања права накнада, каже Кадрић, бивши чланови Владе и Скупштине биће стављени у равноправан положај и они могу конкурисати на било коју позицију.

Чланови Владе донијели су и Одлуку о усвајању програма утрошка средстава текућих дотација у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу за 2016. годину.

Шеф ресорног одјељења Дамир Булчевић објаснио је да се ова одлука односи на културну манифестацију "Прољеће у граду" за коју је предвиђено 55.000 КМ, док ће Организациони одбор одредити термин поменуте манифестације и селектовати пројекте кандидоване путем јавног позива који ће бити расписан.

Влада дистрикта дала је сагласност на приједлог закључка о наставку одржавања привременог водоснабдијевања у Мјесној заједници Вучиловац и Одлуку о именовању представника Брчко дистрикта у радну групу за израду акционог плана за енергетску ефикасност у БиХ.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Славко

22.04.2016 17:31

Ето јос остаде бели хлеб код нас у Српској. Нема везе,нек се зна ко је најјаци у региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

22.04.2016 19:26

Мозда је и боље да остане, у супротном, постоји опасност да политицари крену пљацкати "куке доброте"...

Name

У боји

22.04.2016 20:37

Укинута бела врста хлеба,питање гласи,има ли неки други,офарбани.Усао цовек у пекару и трази од пекара десет хлебова.Ста це ти толико,пита га пекар,пола це ти се стврднути. Е, ако је тако,дај онда двадесет, усхицено одговори купац.

ОДГОВОРИТЕ