Поравнање 'Интегра инжењеринга' и 'Елвака'

Бањалучко предузеће „Интегра инжењеринг“ које је од бијељинског „Елвака“ потраживало износ од 2.498.118 КМ, прихватило је јуче у Окружном суду у Бијељини судско поравнање и враћање главног дуга у дужем временском периоду кроз услуге прераде у четири производна погона бијељинског „Елвака“.

Република Српска 22.04.2016 | 07:59
Поравнање 'Интегра инжењеринга' и 'Елвака'

Срђан Текић, директор „Елвака“ у изјави за пословни портал ЦАПИТАЛ каже да је за ово предузеће судско поравнање изузетно важно, те да ће „Елвако“ упошљавањем својих капацитета смањити своја дуговања.

Судско поравнање је постигнуто уз договор да се тужилачка страна одрекне потраживања камате и да свака страна сноси своје судске трошкове.

Ипак, тужилачка страна, бањалучки „Интегра инжењеринг“, ради одређене врсте обезбјеђења, затражило је да се судским поравнањем тужени обавеже да признати износ дуга плати, уколико у наредних шест мјесеци не дође до склапања уговора о пословној сарадњи.

У том случају „Елвако“ би морао платити и затезне камате,почев од истека шест мјесеци од дана закључења судског поравнања.

Извор: ЦАПИТАЛ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Риле

22.04.2016 07:02

Игра Додиних тајкуна се наставља даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

22.04.2016 12:41

Слобо дере ли дере.

ОДГОВОРИТЕ