Poravnanje 'Integra inženjeringa' i 'Elvaka'

Banjalučko preduzeće „Integra inženjering“ koje je od bijeljinskog „Elvaka“ potraživalo iznos od 2.498.118 KM, prihvatilo je juče u Okružnom sudu u Bijeljini sudsko poravnanje i vraćanje glavnog duga u dužem vremenskom periodu kroz usluge prerade u četiri proizvodna pogona bijeljinskog „Elvaka“.

Republika Srpska 22.04.2016 | 07:59
Poravnanje 'Integra inženjeringa' i 'Elvaka'

Srđan Tekić, direktor „Elvaka“ u izjavi za poslovni portal CAPITAL kaže da je za ovo preduzeće sudsko poravnanje izuzetno važno, te da će „Elvako“ upošljavanjem svojih kapaciteta smanjiti svoja dugovanja.

Sudsko poravnanje je postignuto uz dogovor da se tužilačka strana odrekne potraživanja kamate i da svaka strana snosi svoje sudske troškove.

Ipak, tužilačka strana, banjalučki „Integra inženjering“, radi određene vrste obezbjeđenja, zatražilo je da se sudskim poravnanjem tuženi obaveže da priznati iznos duga plati, ukoliko u narednih šest mjeseci ne dođe do sklapanja ugovora o poslovnoj saradnji.

U tom slučaju „Elvako“ bi morao platiti i zatezne kamate,počev od isteka šest mjeseci od dana zaključenja sudskog poravnanja.

Izvor: CAPITAL

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rile

22.04.2016 07:02

Igra Dodinih tajkuna se nastavlja dalje.

ODGOVORITE
Name

Brko

22.04.2016 12:41

Slobo dere li dere.

ODGOVORITE