Лоренцо: Дукати – моја шанса да уђем у историју!

Шампион краљевске класе Мото ГП шампионата Хорхе Лоренцо рекао је да је један од разлога што ће прећи у Дукати прилика да уђе у историју.

Остали спортови 28.04.2016 | 09:00
Лоренцо: Дукати – моја шанса да уђем у историју!

Лоренцо је већ девету годину у редовима Јамахе, са којом је освојио три титуле, а иако му је јапански тим понудио нови уговор, одлучио је да прихвати понуду Дукатија и пређе у италијанску екипу наредне сезоне.

Шпанац је истакао да после три титуле са Јамахом постоји опасност да му понестане мотивације, иако је нагласио да жели да освоји и четврту ове сезоне.

“Са Јамахом, титула је само титула. Када бих је освојио са Дукатијем, што је пошло за руком само Кејсију Стонеру, то би ми омогућило да уђем у историју. То би могао да буде део мог новог изазова”, нагласио је Лоренцо.

Пошто је Лоренцов тимски колега Валентино Роси потписао нови уговор са Јамахом пре почетка сезоне, појавиле су се спекулације о Лоренцовом преласку у Дукати, који је потврђен у понедељак. Пред своју домаћу трку, Велику награду Шпаније, Лоренцо је открио зашто је донео такву одлуку.

“Много је разлога, а највећи је моја мотивација. Изазов је покушати да освојим титулу на другим мотору, да после толико година у краљевској класи дајем свој максимум сваког дана. Осетио сам да ми је потребан нови изазов. Моја романтична идеја је била да останем у Јамахи током целе каријере, али сада то није могуће. Мотивација је главни разлог зашто сам се одлучио за промену. Осећам велику захвалност Јамахи, без ње, не бих био троструки шампион краљевске класе”, истакао је Лоренцо.

Лоренцо је негирао да је његов статус у тиму имао везе са његовом одлуком, где ће сигурно бити први возач.

“Никад нисам био забринут око тога да ли сам први или други возач Јамахе. За мене је било довољно што имам исту шансу као мој тимски колега јер верујем у свој потенцијал”, рекао је Шпанац.

Бранилац титуле је такође нагласио да ће му начин рада у Дукатију помоћи да добије мотор који ће бити у складу са његовим потребама, што није случај сада јер је дужан да га развија заједно са Росијем.

“Дукати има другачију филозофију од Јамахе. У будућности ћу имати већу моћ да креирам мотор какав желим да возим. Они ће бити фокусиранији када ме слушају”, нагласио је Лоренцо.

Лоренцо је такође истакао да му прича о наредној сезони неће пореметити планове које има за ову.

“Ако нисте фокусирани, на мотору то може да буде опасно. Моја будућност је решена, али сада није време да размишљам о следећој сезони”, рекао је Лоренцо.

Коментари / 0

Оставите коментар