Шта је баби мило...! Британци увјерени да Ноле неће на мегдан Марију на Ташу!

У Великој Британији влада мишљење да Новак Ђоковић неће играти против њихове репрезентације у четвртфиналном Дејвис куп дуелу који ће се од 15. до 17. јула одржати у Београду.

Тенис 23.04.2016 | 21:00
Шта је баби мило...! Британци увјерени да Ноле неће на мегдан Марију на Ташу!

Тим поводом је "Индепендент" објавио велики текст са насловом "Нарастају спекулације да ће Новак Ђоковић избећи сусрет са Ендијем Маријем у дуелу Велике Британије са Србијом".

У тексту се наводе два "аргумента" која су ауторима била довољна да анализу закључе мишљењем поменутим и у наслову.

Први њихов аргумент је да ће четвртфинале почети само пет дана после финала Вимблдона, који се игра на трави. Зато је, по ауторима, "тешко замислити" да је "Новак одобрио" да његова репрезентација одабере шљаку као подлогу за сусрет са Британцима, тим пре што 5. августа почињу Олимпијске игре - на којима ће се тениски мечеви играти на бетону.

Други аргумент је чињеница да је за место сусрета одабран Ташмајдан, чији је капацитет 6.100 гледалаца, што је далеко мање од онога што пружа Комбанк арена. И то је, за новинаре "Индепендента", довољна индиција да Ноле неће изаћи на мегдан другом тенисеру света, Марију, у родном Београду.

У Новаковом народу постоји изрека "шта је баби мило, то јој се и снило", па нека та древна мудрост за сада буде једини закључак на тему оваквог писања британске штампе.

Ноле само зна за успех против Британаца у Дејвис купу

Наша и британска репрезентација су једном већ играле у престижном тениском такмичењу, а победи од 3:2 у Глазгову 2006. године, Новак Ђоковић је допринео са две победе у појединачној конкуренцији (тада над Пармаром и Руседским, иако је и Мари био члан екипе). У досадашњој каријери, Ноле је 42 пута играо за репрезентацију у Дејвис купу, остваривши учинак 32-10, од чега на шљаци има 11 победа и четири пораза. Ове године је одиграо три меча за Србију, сва три против Казахстанаца, против којих је доживео пораз у дублу, али добивши оба сингл меча.

Коментари / 0

Оставите коментар