Видео: Нови дабл-дабл Бјелице, Мирзин мјесец из снова!

Српски репрезентативац Немања Бјелица у потпуности је ушао у форму у финишу НБА сезоне. Капитен кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Мирза Телетовић опет је био бриљантан у НБА лиги и поново је оборио један рекорд.

Кошарка 12.04.2016 | 14:20
Видео: Нови дабл-дабл Бјелице, Мирзин мјесец из снова!

У поразу своје Минесоте од Хјустона (129:105) Бјелица је уписао 11 поена (3-7 из игре, 4-4 пенали за 29 мин), 14 скокова и асистенцију.

То је српском крилном центру други узастопни дабл-дабл и пети пут у последњих седам утакмица да је убацио двоцифрен број поена.

Сада у руки сезони Бјелица просечно бележи 4.9 поена, 3,3 скока и 1,4 асистенцију.

Шабаз Мухамад је са 23 поена био најефикаснији код Вулвса, Лавин је убацио 21, а Дијенг 13 поена.

Утакмица је имала много већу важност за Рокитсе, који су сада на 40-41 на осмој позицији на Западу испред Јуте. Најефикаснији је био Џејмс Харден са 34 поена (12-21 из игре, 6аст), Ариза је додао 21 поен (8-11 из игре), а Двајт Хауард имао је 19 поена и 8 скокова.

“Била је ово важна победа за нас, шанса за плеј-оф, желели смо да их цео меч притискамо – добро смо почели и то нас је погурало“, рекао је Харден, чији тим је за три поена шутирао 15-30.

И Хјустон и Јута имају скор 40-41, али Рокитси имају предност у случају истог скора – у последњој утакмици тим из Тексаса дочекује Кингсе, док Џезери играју са Лејкерсима.

Капитен кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Мирза Телетовић опет је био бриљантан у НБА лиги и поново је оборио један рекорд.

Након што је Вашингтону и Јути убацио по 24 коша, потом на сусрету са Атлантом оборио рекорд НБА лиге стар 21 годину, сјајну серију наставио је срушивши "ракете" са 26 поена, а онда и Њу Орлеанс с 22 поготка.

И није стао.

На утакмици у Финиксу, Мирза је наставио да решета и поново био најефикаснији актер утакмице против Сакраменто Кингса, али су Санси уписали пораз 105:101.

У растерећеном мечу јер оба тима нису успјела да изборе плеј-оф, "краљеви" су били бољи, водили и по 15 поена разлике, али су Санси успјели да у финишу изборе частан пораз.

Телетовић је за 34 минута на паркету постигао 26 кошева, а забиљежио је и три скока, двије украдене лопте и једну асистенцију.

Тиме је оборио клупски рекорд Едија Џонсона из сезоне 1988/1989, који је у априлу имао просјек од 21,5 поена по мечу, а Мирзин просјек у априлу је 23.8 поена по утакмици.

Поред капитена "змајева" синоћ је најбољи у екипи из Аризоне био Девин Букер са 22 коша, док је на другој страни прво име утакмице са 20 погодака био Сет Кари, брат од Стефана Карија.

Посљедњу утакмицу сезоне Финикс игра против Лос Анђелес Клиперса.

Коментари / 0

Оставите коментар