Video: Novi dabl-dabl Bjelice, Mirzin mjesec iz snova!

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica u potpunosti je ušao u formu u finišu NBA sezone. Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović opet je bio briljantan u NBA ligi i ponovo je oborio jedan rekord.

Košarka 12.04.2016 | 14:20
Video: Novi dabl-dabl Bjelice, Mirzin mjesec iz snova!

U porazu svoje Minesote od Hjustona (129:105) Bjelica je upisao 11 poena (3-7 iz igre, 4-4 penali za 29 min), 14 skokova i asistenciju.

To je srpskom krilnom centru drugi uzastopni dabl-dabl i peti put u poslednjih sedam utakmica da je ubacio dvocifren broj poena.

Sada u ruki sezoni Bjelica prosečno beleži 4.9 poena, 3,3 skoka i 1,4 asistenciju.

Šabaz Muhamad je sa 23 poena bio najefikasniji kod Vulvsa, Lavin je ubacio 21, a Dijeng 13 poena.

Utakmica je imala mnogo veću važnost za Rokitse, koji su sada na 40-41 na osmoj poziciji na Zapadu ispred Jute. Najefikasniji je bio Džejms Harden sa 34 poena (12-21 iz igre, 6ast), Ariza je dodao 21 poen (8-11 iz igre), a Dvajt Hauard imao je 19 poena i 8 skokova.

“Bila je ovo važna pobeda za nas, šansa za plej-of, želeli smo da ih ceo meč pritiskamo – dobro smo počeli i to nas je poguralo“, rekao je Harden, čiji tim je za tri poena šutirao 15-30.

I Hjuston i Juta imaju skor 40-41, ali Rokitsi imaju prednost u slučaju istog skora – u poslednjoj utakmici tim iz Teksasa dočekuje Kingse, dok Džezeri igraju sa Lejkersima.

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović opet je bio briljantan u NBA ligi i ponovo je oborio jedan rekord.

Nakon što je Vašingtonu i Juti ubacio po 24 koša, potom na susretu sa Atlantom oborio rekord NBA lige star 21 godinu, sjajnu seriju nastavio je srušivši "rakete" sa 26 poena, a onda i Nju Orleans s 22 pogotka.

I nije stao.

Na utakmici u Finiksu, Mirza je nastavio da rešeta i ponovo bio najefikasniji akter utakmice protiv Sakramento Kingsa, ali su Sansi upisali poraz 105:101.

U rasterećenom meču jer oba tima nisu uspjela da izbore plej-of, "kraljevi" su bili bolji, vodili i po 15 poena razlike, ali su Sansi uspjeli da u finišu izbore častan poraz.

Teletović je za 34 minuta na parketu postigao 26 koševa, a zabilježio je i tri skoka, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju.

Time je oborio klupski rekord Edija Džonsona iz sezone 1988/1989, koji je u aprilu imao prosjek od 21,5 poena po meču, a Mirzin prosjek u aprilu je 23.8 poena po utakmici.

Pored kapitena "zmajeva" sinoć je najbolji u ekipi iz Arizone bio Devin Buker sa 22 koša, dok je na drugoj strani prvo ime utakmice sa 20 pogodaka bio Set Kari, brat od Stefana Karija.

Posljednju utakmicu sezone Finiks igra protiv Los Anđeles Klipersa.

Komentari / 0

Ostavite komentar