Лозничани више не чекају у Дому здравља

Добром организацијом, заказивањем прегледа телефоном код изабраних лекара, радом две лабораторије, у седишту установе и у Служби за медицину рада на Градилишту, руководство Дома здравља "Др Миленко Марин" на челу са др Бранком Красавац, максимално је скратило све врсте чекања.

Србија 21.04.2016 | 13:40
Лозничани више не чекају у Дому здравља

Време када су пацијенти исцрпљујуће чекали на услуге, отерано је у историју. За теже пацијенте специјализоване екипе установе одлазе кући, пружајући им неопходне здравствене услуге. Возила и екипе Дома здравља опремљене по највишим европским стандардима, у најкраћем времену, стижу и до најудаљенијих делова лозничког краја.

Ова установа је од пре неколико година "под капом" локалне самоуправе. Руководство града, предвођено градоначелником Видојем Петровићем, како каже др Красавац, "показује и разумевање, и подршку запосленим, и лепе речи за све што ваљано чине у интересу боље примарне здравствене заштите суграђана".

"И кадровски, и организационо, и технолошки, и по медицинској опреми и средствима кадри смо да одговоримо на највеће изазове, али и више од тога", каже др Красавац.

"Недавно смо један од најбољих санитета дали на коришћење Општој болници која кубури са возилима, а има велике обавезе према пацијентима, не само нашег краја, већ и љубовијског, малозворничког. У време кад је био у квару централни стерилизатор у болници, који користе хирушке гране, даноноћно смо радили стерилизацију за њих, што је за нас и ствар лекарске етике и људског и суграђанског осећаја."

БН ТВ (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар